Geen Voetbal maar een American Football wedstrijd bezoeken.

Game day! Het stadion loopt vol met in het zwart met goud uitgedoste supporters, dit zijn de New Orleans Saints. De Saints op de tribune, van loodgieter tot advocaat staan uit volle passie te schreeuwen en zwaaien op en neer met gigantische vlaggen met het logo van hun grote liefde erop. De muziek die wordt gedraaid geeft je het gevoel alsof je op een gigantisch feest bent beland; er worden gigantische jugs bier gedronken, de hotdogs zijn niet aan te slepen en er wordt gesprongen en het hele stadion brult ‘When the saints go marching in’. Kippenvel, wat een sfeer.

Cultuurshock voor voetballiefhebbers

Dan, wanneer een grote groep vrouwen het veld betreedt, met te kleine stukjes stof om het lijf is sport ineens niet meer het belangrijkst. In een split second vraag je jezelf af: ‘Zijn dit nu de cheerleaders of de ballendames? Hierna komen de teams het veld op en, patriottistisch als de Amerikanen zijn, wordt het volkslied ingezet. Alle toeschouwers inclusief de spelers zingen uit volle borst mee. De wedstrijd zelf is fantastisch; de spelers die een postuur hebben a la Arnold S. gaan volle bak voor de winst. Zo nu en dan schieten er pijnscheuten door je rug en schouders terwijl de quarterback van de Saints; Drew Brees die net met de kracht van leopardtank tegen de grond wordt gewerkt er zelf geen last van lijkt te hebben. Waar Christiano Ronaldo al moord en brand schreeuwt wanneer hij over een graspol struikelt, geven deze mannen geen krimp ondanks de harde tackles die zij tegen krijgen.

Het saamhorigheidsgevoel is groot, de supporters om je heen op de tribune zijn tijdens deze wedstrijd je grootste kameraden: jullie schreeuwen, juichen en joelen alsof het de finale van de superbowl is. Even heb je er duizenden kameraden bij. Dan, BAM, TOUCHDOWN. 6 punten in de pocket voor de Saints, de hel breekt los in het meer dan 76.000 plaatsen tellende Mercedes Benz Superdome stadion. Victory is ours, het feest begint en de avond is jong. Op naar de volgende ervaring in ‘The big easy’.

WAAR:  New Orleans, USA
WANNEER:  September t/m februari
KOSTEN:  Vanaf 75 euro
BELANGRIJK:  Boek een Seizoenswedstrijd i.p.v. Preseason
Wil jij een American Football wedstrijd bezoeken? Kijk direct of er plaatsen beschikbaar zijn of zet deze ervaring op jouw Bucketlist!
Bezoek een wedstrijd

RelatedPost