Bucket list item: bezoek de grootste Antiekmarkt van Europa ‘Newark International Antiques and Collectors Fair’.

Antiekmarkt International Antiques and Collectors Show

Al struinend langs de vele kraampjes schieten je ogen alle kanten op. De marktkooplui lachen breed en kijken trots naar alle spulletjes die ze voor zich hebben uitgestald. Je oog valt op een kraampje met oud vintage speelgoed en de eigenaar lijkt dit te hebben opgemerkt, want hij wenkt je vriendelijk: ‘Look at all the treasures I have, it’s all from the sixties darling.’

De oude opwindbare autootjes en speelgoeddieren zijn fantastisch. Hier en daar zit er wat roest, maar dat maakt het juist extra uniek. Het opwindbare, blikken konijn met een trommeltje in zijn hand steekt met kop en schouders boven de rest van de diertjes uit. Hij is opvallend, felgekleurd en ietwat kitcherig, maar hij zou fantastisch staan als decoratie in jouw boekenkast.

Na een korte onderhandeling verdwijnt het konijn tevreden in jouw tas. Wat een aanwinst! Houd jij er van om rond te snuffelen op een antiekmarkt? Dan is de grootste antiekmarkt van Europa een leuk item voor op jouw bucket list.
Antiekmarkt

Niet zomaar een Antiekmarkt

Met een oppervlakte van circa vijftig voetbalvelden is de antiekmarkt in Newark een walhalla voor iedere antiekmarkt liefhebber. De vierduizend kramen die allemaal hun eigen unieke items aanbieden trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Tienduizenden verkopers staan met veel passie achter hun kraampjes en weten bij bijna ieder item dat zij kopen een mooi of spannend verhaal te vertellen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het hier; Perzische tapijten, antieke meubels, schilderijen, vintage speelgoed, servies uit grootmoederstijd en waanzinnige lampen. De kans dat je na een dag rondsnuffelen op deze markt met lege handen naar huis gaat is net zo groot als de kans dat je een felgekleurde unicorn tegenkomt in het park bij jou om de hoek.

De trip voor iedere antiekliefhebber

Ben je na een bezoek aan de grootste antiekmarkt van Europa nog niet verzadigd dan is het ook een aanrader om de andere antiekmarkten in de omgeving te ontdekken. In de East Midlands barst het namelijk van de markten! Zo vindt er iedere dag, het gehele jaar door een antiekmarkt plaats op het oude vliegveld van Hemswell.

Met vijf kazernegebouwen waar ruim driehonderd handelaren hun vondsten te koop aanbieden ben je hier zo een aantal uur onder de pannen. Een bezoek aan de beste antiekstad van Engeland, Horncastle, is ook een aanbeveling waard. Hier vind je wel een kleinere antiekmarkt, maar er komen in verhouding ook minder mensen op af waardoor de kans om op een geniale vondst te stuiten groter is.

Ben jij allergisch voor IKEA-accessoires en heb je zin om jouw huis te verrijken met een uitzonderlijk item, dan verdient deze activiteit zeker een plek op jouw bucket list.
antiekmarkt bucket list

Praktische informatie

Datum antiekmarkt Newark: zie de volgende kalender.
Locatie : Newark, Nottinghamshire (Engeland)
Entreeprijs : £5 / £20 (afhankelijk van welke dag)
Hoe te betalen : De entree kan alleen met cash-geld worden betaald.

Kledingvoorschriften : Het weer is in Engeland helaas nogal wispelturig, ga dus goed voorbereid met een paraplu op pad. Veel van de kraampjes zijn overdekt, maar er staan er ook veel buiten en deze wil je door een onverwachte regenbui natuurlijk niet missen.

Goed om te weten : Heb je een groot item op de kop weten te tikken dat je niet handig kunt vervoeren? Dan is het mogelijk om het door een koerier op een door jou gekozen adres af te laten leveren. Er zijn verschillende koeriersdiensten beschikbaar, dus er is er altijd één die jouw aanwinst veilig naar ons landje wil vervoeren.

Vervoer : Met het vliegtuig naar Londen Heathrow of Birmingham. Vanaf het vliegveld neem je de trein naar Newark in circa negentig minuten.

Zet een bezoek van de grootste antiekmarkt van Europa op jouw bucket list.

RelatedPost