Wat anders dan zwemmen in een aquarium

Er valt zoveel te ontdekken in de wondere onderwater wereld. Het pak aantrekken is eigenlijk al tof. Zuurstofflessen op je rug, BCD vastgesnoerd, masker op, je voelt de adrenaline opkomen als je jezelf klaarmaakt om je onder te dompelen.

Als je de lucht laat ontsnappen uit je pak en langzaam de diepte in zakt verstomt het geluid van de alsmaar doorrazende werkelijkheid op het droge. De stilte om je heen die je simpelweg niet vindt boven water reflecteert de rust van het serene leven onder het oppervlakte.

Natuurlijk wordt de papegaaivis weleens achter nagezeten door een hamerhaai of raakt de onoplettende maanvis weleens verstrikt in een vleesetende koraal waaier, maar over het algemeen lijkt er simpelweg geen stress te bestaan daar op 15 meter diepte, alles beweegt met een hakuna matata tempo.

Avontuurlijke duik een reis onder water

Drie duikplaatsen om niet te vergeten

Duiken geeft de mogelijkheid om even te ontsnappen aan het alledaagse en dat kan als een verademing werken. Echter, na een aantal keer onderwater geweest te zijn wil je misschien toch iets meer dan die vissen zien relaxen.

Je hebt je duikbrevet in de pocket en links en rechts de riffen verkent. Hartstikke mooi, maar is er nog meer te ontdekken dan kleine Nemo en zijn zeeanemoon? Ja zeker. Bookitlist zet een drietal beste duikplekken ter wereld voor je, op een rijtje. Zet deze ervaringen op jouw bucketlist:

Nachtduiken op Little Corn, Nicaragua

50 kilometer buiten de kust van Nicaragua liggen de idyllische Corn Islands weg te dromen in de Caribische oceaan.

Pareltjes zijn het, met witte bounty stranden en een azuurblauwe zee. Het duiken rondom de kleinere van de twee, little corn (waar je in een uur omheen loopt) is overdag al schitterend, maar krijgt in de nacht een magisch tintje.

Bioluminiscentie heet het officieel en je kent het misschien van de film Life of Pi: lichtgevend plankton. Als je met een groepje mensen 15 meter onder de zee in het pikkendonker je zaklamp uitzet zie je geen hand voor je ogen.

Tot je met flipper slaat en er honderden, duizenden kleine puntjes oplichten in de golven die jij veroorzaakt. Om je heen produceren je mededuikers hun eigen lichtjes en als jullie allemaal fanatiek rond flapperen ontstaat er vanzelf een sterrenhemel van licht om je heen. Een ervaring die je de rest van je leven zal bijblijven. Een van de mooiste duikplekken ter wereld.

Cleopatra’s Kingdom, Egypte

Buiten de kust van de legendarische stad Alexandria liggen de ruines van een gedeelte van de oude stad buiten de kust onder water. Alexandria was ooit de hoofdstad van Alexander de Grote’s Macedonië en de vergane glorie van één van werelds machtigste rijken komt nergens zo tot zijn recht als op de bodem van de zee.

Onder de artefacten die je kan bewonderen bevindt zich onder andere een grote sfinx en een beeld van de klassieke godin Isis. Je waant je in Atlantis als je deze stad op de bodem van de Middellandse Zee bezoekt. Een duikvakantie in Egypte om nooit te vergeten.

Shark Diving, Zuid-Afrika

Geen duikbrevet maar wel op zoek naar een onderwater avontuur? Dan is deze optie wellicht wat voor jou: kooiduiken in Zuid-Afrika met de witte haai. Een gegarandeerde adrenalinestoot schiet door je lijf als je met snorkel en duikbril in je kooitje hangt en een 4 meter lange mensenhaai op nog geen meter van je vandaan zwemt.

Het water is aan de koude kant, maar reken maar dat je daar niets van merkt als je de opengesperde muil van de grootste predator onder water van dichtbij ziet.

Ben jij geïnspireerd door een van deze avontuurlijke duikplaatsen? Zet deze duiklocaties op Jouw Bucket list!

RelatedPost