Bucket list item: bezoek het Bohemian and Saxon Switzerland National Park in Tsjechië

Boheems en Saksich Zwitserland

Je zou het niet zeggen, maar Boheems Zwitserland ligt dus in Tsjechië, om precies te zijn in het Noorden. Het Nationale Park Boheems Zwitserland is het jongste Nationale Park van het land en heeft een grootte van circa 80 m2. De andere helft van het park, het Saksische en Duitse gedeelte, ligt wel in Zwitserland. Een beetje verwarrend dus, maar goed. Om een dagtrip te kunnen maken naar dit adembenemend mooie park plan je eerst een reis in naar Praag. Vanuit hier zal deze onvergetelijke trip starten. Wil jij dit unieke Nationale Park ontdekken, zet dan deze activiteit op jouw bucket list.

De trip naar het Bohemian and Saxon Switzerland National Park

Vanzelfsprekend kun je ook op eigen houtje een bezoek brengen aan het Nationale Park, maar dan heb je wel de kans ietwat verslagen rond te lopen. Het park is groot en kent vele routes, dus wil je ervan verzekerd zijn niets spectaculairs te missen dan is het aan te raden om met de georganiseerde dagtrip mee te gaan.

Onder begeleiding van een ervaren gids wijk je ook af van de reguliere paden, waardoor je echt alle hoogtepunten van het park ziet. De tocht door dit Nationale Park is vrij pittig, maar zeker de moeite waard. Voel je er niet veel voor om te bewegen en die beenspieren aan het werk te zetten dan is deze activiteit niet voor jou weggelegd.

De hoogtepunten van het Nationale Park

Hiken door het Nationale Park is heerlijk en zal je een enorme dosis energie geven. De omgeving is groener dan groen, heeft wilde rivieren, woeste bergtoppen en prachtige uitzichten die je stil doen laten vallen. Het is een Europees paradijs!

Loop tijdens de tocht over de Bastei Brug en verwonder jezelf over het indrukwekkende uitzicht dat je vanaf daar hebt. Raak onder de indruk van Pravcika Gate; de grootste, natuurlijke zandstenen boog van Europa en kom na een steile klim naar beneden aan bij de 35 kilometer lange Kamenice rivier, die zich door de jaren heen door het zachte zandsteen heeft gewurmd. Stap aan boord van de boot en laat die benen even rust en geef je ogen de kost tijdens de cruise. De trip eindigt in het kleurrijke plaatsje Hrensko, waar je nog een drankje kunt drinken in één van de vele barretjes en kunt proosten op deze onvergetelijke ervaring.

Wil jij graag het Bohemian and Saxon National Park ontdekken zet dan deze activiteit in de natuur op jouw bucket list.

Praktische informatie

Bucket list activiteit het Nationale Park Boheems en Saksisch Zwitserland ontdekken
Locatie Tsjechië, Praag
Hoe: Dagtrip vanuit Praag – Tsjechië
Duur van de trip: twaalf uur
Prijs: vanaf 150 euro per persoon
Prijs is inclusief: vervoer vanaf Praag naar het park, lunch, drankjes en professionele, Engelstalige gids.
Accommodatie boek een hotel of hostel in Praag
Dagtrip start om: 7 uur in de ochtend