Bucket list reizen; De wereld is gigantisch groot en daarom is er nog zoveel te zien en te beleven.

Bij Bookitlist zijn we altijd op zoek naar de origineelste en tofste bucket list activiteiten en veel van deze activiteiten kun je niet in eigen land uitvoeren.

Heb jij op jouw bucket list ook een aantal droombestemmingen staan of ben je op zoek naar nog een aantal memorabele bucket list reizen en bestemmingen? In dit artikel delen wij ons ultieme top 5 ‘ bucket list reizen ’.

Bucket List Reizen

1. El Dia de Los Muertos
Een feest voor de doden, dat klinkt niet echt gezellig, maar niets is minder waar! Dit uitbundige en spectaculaire Mexicaanse feest begint ieder jaar op 31 oktober en duurt maar liefst drie dagen. Gedurende deze dagen zijn de straten van Mexico gevuld met uitgedoste en geschminkte mensen die glimlachen en je vol enthousiasme een glas tequilla in de hand drukken.

Ze trekken je mee en nemen je op in de feestende massa zodat je met hen het meest belangrijke feest van het jaar kunt vieren. Zin om drie dagen met duizenden euforische Mexicanen uit je dak te gaan? Zet El Dia de Los Muertos dan op je bucket list.

2. Inca trail Machu picchu
De avontuurlijke Inca Trail naar Machu Picchu staat bij veel mensen hoog op de bucket list. De eindbestemming, de verloren stad Machu Picchu is absoluut fantastisch, maar bij Bookitlist vinden we met de name de weg ernaar toe episch.

Via de Inca Trail loop en klim je in circa vier dagen door de jungle en over de toendra naar een hoogte van 3.600 meter. De tocht is zwaar en daardoor is het best een beetje afzien, maar als je eenmaal jouw eindstation hebt behaald zal de euforie die je voelt groots zijn. Zin om jouw uithouding- en doorzettingsvermogen eens flink op de proef te stellen? Gooi de Inca Trail dan op jouw lijstje.

droombestemmingen

3. Ballonvaart in Myanmar
Wil je graag richting Azië reizen, maar heb je geen zin om tijdens het bezoeken van een bezienswaardigheid aan te sluiten in een rij van honderden wachtende toeristen? Pak dan je backpack in en vertrek naar Myanmar.

Het land stelt zich steeds meer open voor toeristen, maar is nog zeer authentiek. De highlight van Myanmar is wat ons betreft het indrukwekkende tempelcomplex Bagan. Bij zonsopkomst worden er iedere dag verschillende luchtballonnen opgelaten; dit is in combinatie met de oranje gloed van de opkomende zon een magisch gezicht.

4. Het carnaval in Rio beleven
Denk je aan Rio de Janeiro dan denk je naast het gigantische Jezus beeld vast en zeker aan het swingende carnaval. Zin om jezelf op te dossen en te dansen tot de blaren op je voeten staan? Tijdens het grootste straatfeest ter wereld kan je dansen, sjansen, cocktails drinken en eten tot je er letterlijk bij neervalt. Aan een aantal dagen feesten tijdens het carnaval in Rio kleeft echter ook een nadeeltje; het zal alle feesten in de toekomst doen laten verbleken. Carnaval vieren in Rio doe je van 9 februari t/m 14 februari 2018.

5. Cruise naar Antarctica
Oke, voor dit vijfde bucket list item zullen we nog tientallen jaren door moeten sparen, maar oh wat willen we dit item graag kunnen afstrepen.

Een cruise maken naar Antarctica is zo bijzonder! Er zijn maar weinig mensen die op dit zevende continent zijn geweest en daarom is deze reisbestemming erg uniek. Tijdens de cruise zal je walvissen en pinguïns spotten, kajakken tussen de enorme gletsjers en wandelen over de enorme, stille ijsvlaktes. Een trip naar Antarctica bijzonder?

Bucket list waardiger wordt het niet!

Orginele vakantie ideeen

Met bovenstaande top 5 bucket list reizen heb je een lading aan originele vakantie ideeën voor je kiezen gekregen. Helaas zijn dit wel allemaal activiteiten die flink wat geld kosten, maar daarom zijn ze juist zo perfect om op een bucket list te plaatsen. Je moet toch wat te dromen hebben niet waar?

Een bucket list maken

Wil jij graag een bucket list maken, maar heb je geen zin om met pen en papier in de slag te gaan? Dat hoeft ook niet! Bij Bookitlist maak je eenvoudig, online een persoonlijke bucket list aan. Zie je op onze website een bucket list idee waarvan je helemaal blij wordt? Voeg deze dan met één muisklik toe aan jouw bucket list en/of boek direct.