Bucketlist item: buggy racing in Dubai

Jump in een buggy en scheur door de woestijn van Dubai!

Zestig minuten buggy racing of op een quad rond racen door de gigantische woestijn. Dat lijkt ons bij Bookitlist wel wat! Je zou het niet geloven wanneer je in het über hippe centrum van Dubai staat, maar op slechts een kwartiertje rijden bevindt zich de gigantische, hete woestijn waarmee de stad wordt omringd. De excursie begint gelijk goed wanneer jullie worden opgehaald door de ervaren gids en plaats mogen nemen in een auto waarbij de airo op standje ijskast staat. Geniet er maar van, want in de woestijn kan de temperatuur hoger dan hoog worden.

Na een korte rit komen jullie aan in de immens grote zandbak, dus zet een helm en een duikbrilletje op en probeer jouw aandacht erbij te houden wanneer de instructies worden verteld, dat is door de indrukwekkende omgeving lastig; we know! Rijd als een konvooi achter elkaar aan, scheur over de heuvels in jouw strandbuggy en houd een wedstrijd met jouw vrienden; Buggy racing in Dubai is een activiteit om lang over na te praten.

Geschiedenis van Dubai

Oorspronkelijk was Dubai een klein vissersdorp waar weinig spannende dingen gebeurde. De inwoners hielden zich bezig met het vissen in de zee, hoeden van vee en kweken van planten. In 1830 kwam de familie El Maktoum aan de macht, waarna de bevolking zich steeds meer bezig ging houden met het verhandelen van goederen.

In 1971 voegde Dubai zich bij Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Fujairah en Umm Al Quwain en de Verenigde Emiraten ontstond. Een aantal jaar daarvoor werd er olie ontdekt en sinds 1969 houdt Dubai zich bezig met de olie-export. De levensstijl van het emiraat veranderde en de opbouw van de stad zoals wij die nu kennen begon.

De boombouw in Dubai

Rijd een uurtje door Dubai en je zal verbaasd kijken naar alle pracht en praal die in slechts dertig jaar tijd is opgebouwd. De hoeveelheid hijskranen die je onderweg tegenkomt bevestigen dat het een ‘nieuwe’ stad is die hard aan te werk is om de puntjes op de i te zetten. Nergens ter wereld wordt er zoveel gebouwd als hier. Door het handelen in olie vergaarde Dubai veel geld, maar ze beseften direct dat deze inkomstenbron eindig was. Ze besloten zich te focussen op toerisme en starten met het bouwen van een droomstad en dat gaat tot op heden meer dan goed!
Dubai Buggy racing

Dubai; de mogelijkheden zijn eindeloos

De stad is één grote toeristische trekpleister vanwege de chicste hotels, uit de kluiten gewassen winkelcentra, het palmbomen eiland en de sky-is-the-limit-mentaliteit. Dit motto wordt met het hoogste gebouw ter wereld, de 829,84 meter hoge Burj Khalifa, wel erg letterlijk genomen. Het indrukwekkende bouwwerk staat symbool voor de verwestering van Dubai en vormt het centrum van Downtown Dubai.

Geen last van hoogtevrees? Stap in de lift en schiet omhoog naar de 163e verdieping. Een gat in je hand kan je eenvoudig dichten door te gaan shoppen tot je er bij neervalt in de Dubai Mall. Je leest het al, in deze stad kan iedereen zichzelf onophoudelijk vermaken. Of je nu op een kameel of een buggy door de woestijn wilt racen of met jouw vrienden in het over-the-top waterpark wilt hangen, jouw tijd in Dubai zal alles behalve saai zijn!

Zet Buggy Racing in Dubai op jouw bucket list of kijk gelijk naar de boekingsmogelijkheden.
Scheuren in deze bolide