Bucket list item: loop over de langste hangbrug ter wereld, de Cesana Claviere Tibetan Bridge.

De Cesana Claviere Tibetan Bridge

Oke, deze bucket list waardige activiteit is niet geschikt voor mensen die last hebben van hoogtevrees. Heb je geen behoefte aan een shot adrenaline en heb je een hekel aan een waanzinnig uitzicht? Ook dan is dit geen geschikte activiteit. Zit je nu ietwat versuft achter je telefoon of computerscherm en denk je het kan mij niet hoog of gek genoeg zijn, laat maar komen die uitdaging? Dan weten wij het zeker, deze activiteit verdient een plek op jouw bucket list.
Italië Tibetan Bridge Bucketlis

De langste hangbrug ter wereld

Voor deze activiteit moet je jezelf verplaatsen naar het land van de paus, de pasta en de Vespa; Italië! Dat er in Italië veel te beleven valt wist je waarschijnlijk al, maar dat je hier ook de langste hangbrug van onze aardbol kunt vinden dat is waarschijnlijk een nieuwtje. De Cesana Claviere brug is 470 meter lang en bungelt zo’n dertig meter boven de grond. De loopbrug hangt boven het dorpje San Gervasio Gorge en gaat ook over een diep dal.

Het parcours bestaat uit drie verschillende hangbruggen die ieder een eigen uitdaging bevatten. De grootste uitdaging ligt hem waarschijnlijk in het bedwingen van jouw hoogtevrees. Want ook al denk je daar nooit last van te hebben, dat zou zomaar kunnen veranderen wanneer je halverwege bent en tussen je benen door honderd meter de diepte in kijkt. Wanneer je de tweede hangbrug hebt overgestoken is het ook mogelijk om een extra uitdaging aan te gaan; de Via Ferrata of the Bunker. Via een spannende klim van circa één uur kom je dan bij de derde en laatste brug van negentig meter aan.

Heb je geen zin om over de rotsen te klauteren en allerlei capriolen uit te halen dan is het ook mogelijk om ineens van de tweede naar de derde brug te lopen. Bij Bookitlist raden we natuurlijk de avontuurlijke klim aan, dat maakt deze beleving helemaal compleet. Wil jij de langste hangbrug ter wereld bedwingen, zet dan ‘ lopen over de Cesana Claviere Tibetan Bridge’ op jouw bucket list.
Tibetan Bridge Claviere

Praktische informatie

Wanneer: In juni en September ieder weekend geopend van 09:00 uur tot 16:30 uur
In juli en augustus iedere dag geopend van 09:00 uur tot 16:30 uur
Prijs: 15 euro per persoon
Prijs is inclusief: klimtocht Via Ferrata of the Bunker en uitrusting (helm, harnas etc.)
Betaalmogelijkheden: creditcard of pinpas
Minimum leeftijd: er is geen minimum leeftijd, wel een minimum lengte van 1,20 meter.
Maximum aantal personen op de brug: tachtig. Zijn er meer personen op de brug dan moet je wachten. Wil je zo min mogelijk kans op drukte ga dan tussen 10:30 uur en 14:00 uur.

Bucket list item: loop over de langste hangbrug ter wereld de Cesana Claviere Tibetan Bridge in Italië.

RelatedPost