Cliffdiven: waag de sprong in het diepe!

Van een beetje sensatie zijn we bij Bookitlist niet vies. We zijn altijd op zoek naar activiteiten waarvan je een dosis energie en een enorme lading happiness over je heen krijgt. De ene activiteit bevat alleen wat meer sensatie dan de andere. Cliffdiving is er eentje die in de categorie ‘extreem’ valt, maar dat maakt het meteen extra leuk. Van een hoge klif afspringen, meters naar beneden suizen om elegant of met het grootste bommetje-effect-ever in het water te landen is voor vele een HOT item voor op de bucketlist. Wil jij de sprong van jouw leven maken? Wij hebben de drie vetste plekken om te cliffdiven voor jou uitgezocht!

Welcome to Jamrock!

Jamaica, Jamaicaaa! Heb jij een trip gepland naar één van de mooiste landen in het Caribische gebied en heb jij op jouw bucketlist ‘cliffdiven’ staan? Dan hebben wij de perfecte plek op het eiland voor jou gevonden! Eén van de populairste badplaatsen op het eiland is Negril, wat aan het westelijke gedeelte van Jamaica ligt. De hotspot van deze badplaats is Rick’s café en als jij de foto’s ziet begrijp je direct waarom: het café ligt op een hoge klif, waar je een adembenemend uitzicht hebt over het water en waar in de avond kan worden genoten van de prachtige zonsondergang. Deze plek is behalve het mooie uitzicht ook populair vanwege de locals die hun duikkunsten komen showen: de meest gewaagde sprongen zorgen voor een hoog entertainment gehalte; eat your heart out Patty Brard. Mocht jij bovenaan de klif staan en de buikflop van mevrouw Brard keer op keer voor je zien, no worries! Er zijn vijf verschillende punten op diverse hoogtes, begin gewoon wat lager. Mocht je helemaal van het cliffdiven afzien, neem dan de trap naar beneden, zodat je toch kan ronddobberen in het azuurblauwe water. Zelf springen om de sensatie te voelen is niet perse nodig, het kijken naar de ervaren klif duikers is al fantastisch.cliffdiven

Duik van een klif in Ponte Brolla Zwitserland

In het zuiden van Zwitserland, in de regio Ticino, ligt Ponte Brolla. Hier vind je gigantische rotsformaties die samenkomen bij de rivier de Melezza. Op de rotsen, over de rivier is op 33 meter hoogte een brug gebouwd: de Ponte Brolla. Imposante rotsformaties + een hoge brug + helder water = de perfecte combinatie om te cliffdiven. Deze plek is zeer populair onder de professionele klif duikers, er vindt jaarlijks zelfs een officieel toernooi plaats. Met snelheden van 100 kilometer per uur duiken de deelnemers in het water. Meervoudige salto’s met schroeven en andere ingewikkelde capriolen komen aan bod en worden door een 5-koppige jury beoordeeld. Wil jij dit spektakel bijwonen? Het evenement vindt jaarlijks in de maand juli plaats. Duikel, wanneer je zelf de waaghals uit wilt hangen, een ervaren duiker op uit het dorp en vraag of hij je kan begeleiden om de Ponte Brolla te bedwingen.cliffdiven-bucketlist

Cliffdiving in de Wolfgangsee, Oostenrijk

In Oostenrijk ligt het Wolfgangsee meer, dat met een lengte van elf kilometer behoort tot het grootste meer van het Salzburgerland. Deze plek is een toeristische trekpleister, omdat er ontzettend veel te beleven valt. Het water is kraakhelder en het enorme gebergte dat om het meer heen ligt is perfect om vanaf te jumpen en daar zijn de lokale jongeren zich al lang van bewust. In de zomermaanden wordt er door hen veel aan cliffdiving gedaan; een persoon die jou kan vergezellen en de nodige instructies kan geven is hier dus zo gevonden. De prachtige natuur, de vriendelijke bevolking en de leukste campings die aan het meer liggen zijn de basis ingrediënten voor een fantastische trip. Zelf hoef je alleen de coolste herinneringen aan te maken, maar geloof ons; dat is hier niet moeilijk! Naast het klif duiken kan je in het Wolfgangsee  jezelf namelijk eindeloos entertainen met diverse watersportactiviteiten, zoals surfen, zeilen, jetskiën, kanoën en kajakken. Wil je ook graag de prachtige onderwaterwereld ontdekken? Dat kan! Op meerdere plekken kan je een duikuitrusting huren en het is mogelijk, wanneer je deze nog niet hebt, je duikbrevet te halen. Een top tijd beleven aan het Wolfgangsee meer in Oostenrijk is dus geen enkel probleem!

Wijze raad: cliffdiven is super, maar ben jezelf ervan bewust dat het ook gevaren met zich meebrengt. Ga, wanneer je geen ervaring hebt, niet zomaar van een klif duiken. Zorg dat er een professional bij jou is voor de nodige begeleiding. Je wil tenslotte niet dat jouw eerste sprong direct jouw laatste is.

Cliffdiven hoort op jouw Bucketlist, zeker op 1 van deze magische plekken. Zet hem er maar gauw op, dit kan door op het emmertje hieronder te klikken!

 

RelatedPost