Bucket list item: bezoek het Coachella Festival in Californië

Coachella Valley Music and Arts Festival

Coachella Festival; het zou op de bucket list van iedere festivalliefhebber moeten staan. Dit zesdaagse muziekfestival bestaat sinds 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste festivals ter wereld. Jaarlijks wordt dit evenement door meer dan een half miljoen muziekliefhebbers bezocht. Dit aantal is verdeeld over twee weekenden; het tweede en het derde weekend van april.

Onder al deze mensen bevinden zich bovendien altijd veel celebrity’s, want in Amerika is Coachella hotter dan hot. Zo moet je er niet raar van staan op te kijken als je één van de Kardashians tegen het bezwete lijf loopt. Uuh bezweet? Yep, dit feestje wordt namelijk gehouden in de Coloradowoestijn, waar de temperatuur gedurende de dag oploopt tot zo’n 38 graden. Echter is het terrein hier helemaal op ingericht, dus jezelf tijdens het dansen afkoelen kan op verschillende manieren. Een fles zonnebrand en een zonnebril zijn daarom wel een must, he wat vervelend.

coachella festival 
Malcolm Murdoch Flickr ©

De line-up van Coachella

Coachella is ieder jaar in een ogenblik uitverkocht, letterlijk. In 2016 werd de line-up aangekondigd, een dag later ging de ticketverkoop van start en binnen één uur waren alle kaartjes over de toonbank gevlogen. De enorme populariteit heeft het festival aan meerdere factoren te danken, één daarvan is de uiteenlopende line-up. Op Coachella komt iedere muziekliefhebber namelijk aan zijn trekken. In 2016 was Guns N’ Roses één van de meest besproken acts, aangezien het laatste optreden dat zij gaven ruim 23 jaar geleden plaatsvond.

Andere headliners waren LCD Soundsystem, Calvin Harris, Major Lazor en Ice Cube. Dat de artiesten alleen de act doen waarvoor ze geboekt zijn en daarna weer verdwijnen is op dit festival niet aan de orde. Allerlei samenwerkingen ontstaan op deze plek en zo kunnen twee artiesten ineens samen een onverwachte performance neerzetten. Zo stond Ice Cube de tent af te breken met The Game, Snoop Dogg en Kenrick Lamar en voegde de mannen van Disclosure zich bij Lorde en Sam Smith. Het zijn niet alleen de festival bezoekers van Coachella die een enorme energieboost krijgen van dit evenement, dit is ook aan de artiesten te merken.

Coachella, een kunstzinnig Festival

Naast de te gekke locatie, de zongarantie en de variatie aan muziek heeft het festival zijn populariteit ook te danken aan alle kunst die je er kunt bewonderen. Een aantal kunstenaars, afkomstig van over de hele wereld, krijgen de kans om hun meest aparte creaties ten toon te stellen tussen al het dansende publiek. Het kleurrijke decor met een hoog hippie gehalte geeft je nog een extra lading happiness mee, waardoor een bezoek aan dit festival enkel uit kan lopen tot een onvergetelijke herinnering. Wil jij het mooiste en meest populaire festival van Amerika bezoeken dan is ‘Coachella bezoeken’ het item voor op jouw bucket list.

coahella bucket list
Ben G_Flickr ©

Praktische informatie Coachella 2017

Wanneer : 14 – 16 april 2017
21 – 23 april 2017
Waar : Caloradowoestijn – Californië

Prijs ticket : Circa 375 dollar
Prijs plek op de camping: Circa 85 dollar

Belangrijk : Op tijd achter de laptop plaatsnemen wanneer de kaartverkoop begint. De tickets zijn binnen no-time uitverkocht. Maak van te voren alvast een account aan, dit scheelt je een hoop tijd wanneer je aan de beurt bent.

Bezoek Coachella Festival of zet het direct op jouw bucket list.