Cool Runnings

Dit is echt één van onze top ideeën: Ga met twee van je beste maten met een snelheid van 120 kilometer per uur van een bobsleebaan! Terwijl je van de baan af dendert en je door de G-krachten in je stoel wordt geperst besef je dat dit toch net ff wat anders is dan de attractie in de Efteling, dit is het echte werk. Terwijl je hard gaat vraag je je even af of dit nou leuk is of fucked up. Spoiler alert: hierna zal je alleen nog maar harder willen! De kick die je van het bobsleeën krijgt is waanzinnig!  Alleen waar kun je dit nu het best gaan doen? Wij hebben drie toplocaties voor je op een rij gezet; dat wordt nog lastig kiezen.
Bobsleeën

Bobsleeën in Noorwegen, Faberg, Lillehammer

Lillehammer; wie kent het niet? De plaats waar maffialid Frank Tagliano onderdook, maar van onderduiken zal in jullie geval geen sprake zijn, want in deze door o.a. Netflix bekend geworden plaats heb je de mogelijkheid om hard van de Olympische bobslee baan af te razen. In de wintermaanden is het ijs op deze baan gladder dan het geoliede lichaam van Kate Upton of het kapsel van Nick Carter, maar ook in de zomermaanden is het mogelijk om in een ‘wheelbob’ met een snelheid van een dikke 100 kilometer per uur de afdaling te maken. De echte ‘bobslee-feeling’ krijg je natuurlijk in het winterseizoen. Dit alles doe je onder begeleiding van een gerenommeerde bobslee-piloot, dus zelf sturen zit er helaas niet in. Tenzij je a la Alberto Stegeman de piloot kan overtuigen dat jij al meerdere banen hebt getrotseerd en je die verantwoordelijk echt wel aan kan; undercover in Noorwegen.

Bobsleeën

Perspectives – Jeff Smith / Shutterstock.com

Bobsleeën in Zwitserland, Saint Moritz

Kan het jou niet hard genoeg gaan en wil jij het Olympische gevoel ervaren? Dan is de ‘Olympia Bob Run’ in Saint Moritz the place to Bob! Met een lengte van 1722 meter en een snelheid van 135 kilometer per uur, ben jij binnen 75 seconden weer beneden. De G-krachten zijn hier ongelofelijk; in Nederland kunnen we sinds een aantal jaren met pijn en moeite 4G ontvangen, terwijl ze hier al sinds de jaren ’30 met 4G door de bochten vliegen. Treed met jouw vrienden in de voetsporen van Sanka Coffie en Derice Bannock van het Jamaican bobsleigh team uit de film Cool Runnings en vestig jullie persoonlijke record.

Bobsleeën

Perspectives – Jeff Smith / Shutterstock.com

Bobsleeën in Frankrijk, La Plagne

La plagne; het skiparadijs voor menig wintersporter, maar het is ook een echt bobslee-walhalla. De baan is 1500 meter, heeft 19 waanzinnige bochten en je kunt kiezen uit 4 verschillende levels; die variëren van 80 tot 130 kilometer per uur. Maak in je eentje een afdaling in een mono-bob met zo’n 80 kilometer per uur of kies voor de afdaling met de hoogste snelheid en ga met vier personen de rit van je leven tegemoet. Het nagenieten van deze ervaring doen jullie in één van de vele apres-ski barren met drank en de aftermovie, want de rit wordt namelijk opgenomen! Dat is natuurlijk een onvergetelijke ervaring; dus keep it cool tijdens de rit, anders wordt je geconfronteerd met jouw ‘bange wezel look’.

Waar Lillehammer, La Plagne, Saint Moritz
Wanneer Eind december t/m Begin maart
Kosten ± € 225,00,-
Topsnelheid 135 km/h + 4G
Zet Bobsleeën op jouw bucketlist!

RelatedPost