Bucket list item: zeil met jouw vrienden langs de leukste party-bestemmingen tijdens The Yacht Week.

The Yacht Week; een uniek evenement

Oke, stel je voor: een groep van vijftig zeilboten die met zijn alle een te gekke route afleggen langs de kust van bijvoorbeeld Kroatië. Jullie stoppen bij de mooiste zandstranden en meest epische feesten om daar met zijn allen helemaal uit jullie dak te gaan. Onderweg naar de volgende bestemming is de sfeer fantastisch; de muziek staat loeihard, iedereen is gekleed in een gezellig zwemoutfitje, de drank vloeit rijkelijk en er wordt uitbundig gedanst en gezonnebaad op het dek. Raak je oververhit dan is er geen reden voor paniek, want het uitnodigende azuurblauwe zeewater zorgt er voor dat je weer tot jezelf komt.

Eerlijk, dit scenario klinkt bijna to good to be through toch? Gelukkig is dit geen verzonnen situatie, het bestaat echt! Tijdens The Yacht Week wordt er ieder jaar in de zomermaanden één week lang met circa 450 partyliefhebbers gezeild.

Deze vloot zeilboten meert iedere avond aan bij een ander feestje en ook overdag wordt er ultiem gefeest en ontspannen. Ben jij een party animal en vertoef je graag op het water, dan verdient deze trip absoluut een plekje op jouw bucket list.

Yacht Week bucket list

 Credits: Fabian Wester

The Yacht Week 

Het concept van the Yacht Week is in één woord legendarisch! Hoe vaak krijg je de kans om zeven dagen op een rij langs de tofste kustplekken in Europa te varen op een te gek jacht? Juist, nooit. Tenzij je dit artikel leest en jouw achternaam Bilzian is, dan ben je waarschijnlijk minder onder de indruk.

Wanneer je onderdeel wilt zijn van the Yacht Week dien je wel een aantal stappen te ondernemen. Bij Bookitlist hebben wij deze vanzelfsprekend voor je uitgezocht. Op de eerste plaats is het belangrijk dat je minstens zes vrienden optrommelt die met je meewillen. Iedere jacht moet ten minste zeven enthousiastelingen aan boord hebben. Lukt het jou niet om zes vrienden te overtuigen dan is het mogelijk om via de website van The Yacht crewmembers te werven. Is de crew compleet dan dien je een bestemming c.q. paradijs uit te kiezen en dat is met de ruime keuze die er is best lastig.
Yachtweek bucketlist
Credits: Michael Vanarey; Fabian Wester

Welk Vaarwater?

Kiezen jullie voor Kroatië met haar epische feesten, voor Griekenland met haar verrukkelijke eten en welbekende Ouzo? Of toch voor Turkije met haar mooie langgerekte zandstranden. Daarnaast is het ook mogelijk om voor Italië met al haar pracht en praal te kiezen of voor het exotische Thailand of de bijzondere Britse Maagdeneilanden. Spanje is onlangs ook als bestemming toegeovegd.

Zijn jullie het eens geworden over één van deze bestemmingen? Dan dien je, niet geheel onbelangrijk, een jacht te kiezen en te boeken.

Er zijn verschillende jachten beschikbaar in diverse prijsklasse. Tijdens het boeken is het mogelijk om een schipper en een hostess te reserveren zodat jullie je aan boord nergens over hoeven te bekommeren. Zorgelozer en decadenter wordt het niet. Daarnaast is het bijboeken van eten en een lading drank ook een optie. Zelf naar de supermarkt gaan is ook zo vermoeiend..

Wil jij met jouw vrienden deelnemen aan The Yacht Week? Zet dan deze activiteit op jouw bucket list of boek één van de laatste jachten en beleef eind augustus 2016 The Yacht Week.
Yacht week
 Credit: Rob Berry

Tickets :  Wil jij The Yacht Week meemaken dan dien je jezelf in de maand december al in te schrijven. Dit evenement is mega populair. Echter zijn er dit jaar voor o.a. Kroatië nog een aantal plekken beschikbaar!
Wanneer:

Dit varieert per bestemming. Mogelijkheden in Europa van week 23 tm 35.
Buiten Europa: week 51,52 & 1.

De prijs :  Dit varieert enorm, afhankelijk van het type jacht dat je kiest. Voor één week begint de prijs vanaf 400 euro per persoon tot circa 1.000 euro per persoon.
Benodigdheden: Met minstens zeven personen is het mogelijk om een jacht te boeken. Wil je met zijn tweeën gaan, dan dien je je aan te sluiten bij een andere groep. Een crew vinden gaat eenvoudig via de website van de The Yacht Week.
Toffe activiteit voor:  vrijgezellenfeest
Zet The Yacht Week op jouw bucket list of kijk direct naar de boekingsmogelijkheden.

 Dit moet ik meemaken!