Bezoek de grootste ijsgrot ter wereld: Eisriesenwelt in Oostenrijk.

Eisriesenwelt

Ook al is het buiten lekker zonnig en warm, in de grootste ijsgrot op onze aardbol is het altijd hartje winter. Hoe je dit Winter Wonder Land kunt betreden? Door op de eerste plaats een trip te plannen richting Salzburg in Oostenrijk.

Daar aangekomen ga je naar het Tennengebergte, wat zich op circa 40 kilometer van de stad bevindt. Na een ritje in de kabelbaan, gevolgd door een avontuurlijke hike, vind je op een hoogte van 1.641 meter een gigantische opening in de rots die fungeert als de officiële entree van het Eisriesenwelt. Deze indrukwekkende ijzige grot waarborgt met zijn lengte van maar liefst 42 kilometer de prachtigste natuurschatten waardoor je van de ene verbazing in de andere valt. Een bezoek brengen aan de grootste ijsgrot op aarde is een origineel item voor de bucketlist!

Het Eisriesenwelt is bijzonder

Al rondlopend in de grot, waan jij je in een omgeving dat prima als decor zou kunnen figureren in de Efteling. Onder begeleiding van een gids mag jij 1,5 uur lang jouw ogen de kost geven op deze unieke plek. Tijdens de rondleiding zal jij bijna niet kunnen geloven dat de zuilen, torens en wallen die zich in het ijs hebben gevormd niet zijn gemaakt door een kunstenaar, maar door moeder natuur.

De eyecatchers die je op de route tegenkomt zijn de 100 meter lange tunnel die door een flink ijsblok heenloopt, het ‘ijspaleis’ waarbij de bodem zo glad is dat het lijkt alsof er zojuist een ijsdweilmachine zich flink heeft lopen drukmaken en de smalle passage de Posselthal.Eisriesenwelt OostenrijkAllie_Caulfield Flickr ©

De voorbereiding

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan deze prachtige creatie hoef je niet perse in de winter te gaan. Deze plek is namelijk ook perfect te bezoeken in de warmere maanden. De beste periode is het voorjaar, dan zijn de rotswanden namelijk behangen met een glinsterende vacht van kristallen. Daarnaast is het contrast dan extra leuk: buiten schijnt de zon op jouw gezicht en eenmaal binnen hangen de ijspegels onderhand aan jouw neus. Als voorbereiding dien jij wel een zaklamp en warme kleding in jouw rugzak te proppen, zodat jij die eenmaal binnen aan kunt doen.

Bucketlist Activiteit: Eisriesenwelt bezoeken

Beste reisperiode: het voorjaar

 

Wil jij met jouw vrienden de afdaling maken in de grootste ijsgrot op aarde? Voeg dan deze activiteit toe aan jouw bucketlist.