Beklim de imposante berg ‘El Chorro’

Naast de kilometers lange stranden, vele discotheken en tapastentjes heeft Spanje nog veel meer te bieden. Met name in het zuiden van het land vind je vogelrijke natuurgebieden waar je avontuurlijke hikes kunt maken. Leuk, maar veel spanning bevat de gemiddelde hike niet. Waar wel een hele lading sensatie om de hoek komt kijken is het beklimmen van een hoge berg. Veel klimmers trekken dan ook naar Andalusië om één van de engste hikes ooit af te leggen: de Camino del Rey.

Bedwing de El Chorro

Ten noordwesten van de historische stad Malaga, ligt het dorpje El Chorro. Hier vind je één van de beste plekken in Europa voor bergbeklimmers, de Garganta El Chorro. Het is een kloof, waaromheen indrukwekkende steile rotswanden staan van honderden meters hoog. Bij het kijken van bovenstaande video gaan bij ons de haren al recht overeind staan, maar voor vele is het overwinnen van hun angst en het bedwingen van deze berg juist datgene wat voor de ultieme kick zorgt.

Door de rotsformaties loopt een drie kilometer lang pad, de Camino del Rey, wat volgens vele het engste pad van Europa is. Al lopend over het afbrokkelende pad, kom je allerlei obstakels tegen. Zo balanceer je soms meters op een balk van slechts 10 centimeter breed, waarbij je recht de duizelingwekkende diepte in kijkt en je loopt over verschillende winderige bruggen en dammen waarbij je god dankt dat je vastgeklikt zit aan een veiligheidslijn.

Krijg de smaak te pakken

Heb jij bij het zien van de Gargante El Chorro last gekregen van knikkende knieën? Begrijpelijk! In de omgeving van El Chorro liggen duizenden klimroutes te wachten om door jou getrotseerd te worden. De ene rotswand is nog steiler en uitdagender dan de andere en de moeilijkheidsgraden variëren van eenvoudig tot extreem moeilijk. Beklim eerst een aantal bergen om de smaak te pakken te krijgen. Ga hierna voor het ultieme doel: de Gargante El Chorro!

Beleef de omgeving van El Chorro

Wil je naast het bergbeklimmen de omgeving ook op een andere manier verkennen? Dat kan! Er zijn op verschillende plekken mountainbikes te huur, waarmee je over de ongerepte paden door de natuur kunt crossen en jumpen. In de avond bijkomen doe je in Bar Isabel, dit is de plek waar de meeste bergbeklimmers samenkomen om onder het genot van een koude cerveza na te genieten van de tocht der tochten.

Wil jij de engste hike route van Europa beleven? Zet dan nu de activiteit ‘Gargante El Chorro bedwingen’ op jouw bucket list!

RelatedPost