Het is de droom van menig man, rijden in een exclusieve oldtimer. Toch gaan er in dat geval hele nieuwe deuren open. Mocht je geen ervaring hebben in een oldtimer, lees dan dit artikel even nauwkeurig door. Er zitten namelijk grote verschillen in het rijgedrag van een moderne wagen en een oldtimer.

De auto’s van nu beschikken over de nieuwste technieken, zoals cruise control en stuurbekrachtiging. En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de zelfrijdende auto’s die je eraan zitten te komen. Achter het wiel van een exclusieve oldtimer kruipen zal voor menig autoliefhebber een grote shock zijn, een andere rijstijl is noodzakelijk.

exclusieve oldtimer rijden

Rijplezier

Menig bestuurder wilt dolgraag in een oldtimer rijden voor het plezier. Want laten we eerlijk zijn, die moderne technieken kunnen het autorijden ook een beetje saai maken. In een oldtimer moet de bestuurder altijd geconcentreerd blijven en in sommige gevallen zelfs over de nodige spierkracht beschikken. Stuurbekrachtiging ontbreekt namelijk bij de meeste oldtimers, laat staan de zware versnellingspook. Dit is wel vaak juiste wat het rijplezier voor veel liefhebbers bevorderd.

klassieke auto rijden

Veiligheid en verantwoord rijden

De oldtimers komen uit een andere tijd en daar zitten de verschillen. De drukte op de Nederlandse wegen is drastisch toegenomen en daarmee ook het aantal ongelukken. Hieronder hebben wij enkele tips genoteerd, waarmee jij alsnog veilig en vooral met het nodige rijplezier de weg op kan gaan in een oldtimer.

– Probeer rekening te houden met een langere remweg.
– Optrekken zal een stukje langzamer gaan, de oldtimer heeft hier meer tijd voor nodig.
– Aangezien de oldtimer niet over stuurbekrachtiging beschikt, zal de draaicirkel groter zijn.
– Auto rijden in een exclusieve oldtimer kost kracht, waardoor de bestuurder eerder vermoeid zal raken.
– Oldtimers slurpen meer brandstof op, houdt daarom altijd de brandstofmeter nadrukkelijk in de gaten.

Huur hier en droom hier van de mooiste (en duurste) oldtimers!