Fietsend door The Big Apple tijdens de Five Boro Bike Tour

Fietsen in New York City

De beste manier om de culturele hoofdstad van het Westen te verkennen is op de fiets. Van Hoboken door Manhattan en via the Bronx richting Queens, langs the Empire State Building and through Central Park… De afstanden zijn te lang om te wandelen en vanuit de taxi kan je de omhoog reikende grandeur van de wolkenkrabbers niet ervaren. Deze bruisende metropool komt prachtig uit de verf met de wind in je haar en de hemel boven je bol!

Er kleven echter ook nadelen aan fietsen in deze stad. Hoewel de verkeerssituaties in New York steeds beter zijn afgestemd op de fiets, is het vandaag de dag nog steeds een stad die wordt gedomineerd door autoverkeer. The Yellow Cab is niet weg te denken uit het straatbeeld en je moet als fietser van goede huizen komen om zonder kleurscheren door de binnenstad te manoeuvreren. Hoe kan je als fietser toch op een relaxte manier NYC verkennen? Bookitlist heeft het voor je uitgezocht.

New York City Fietsmarathon

The Five Boro Bike Tour

Fietsen over een zonnige Brooklyn Bridge. Om je heen geen geronk van motoren maar louter het zachte gezoem van tandwielen en rubber, terwijl de skyline van Manhattan tegen de blauwe lucht afsteekt? Dat kan dus. Eén dag per jaar wordt het autoverkeer omgeleid zodat de straten, de bruggen en de city van de fietser zijn.

De five Boro Bike Tour is een evenement dat in 2017 voor de 40e keer gehouden zal worden. Je krijgt de kans om op de fiets de vijf bekendste buurten van New York te verkennen tijdens een prachtige tocht van 67 kilometer samen met dertigduizend andere fietsers. Daarbovenop gaat je inschrijfgeld rechtstreeks naar een lokaal goed doel dat duizenden New Yorkers leert fietsen. Terwijl je the Big Apple op een unieke manier ontdekt draag je dus ook nog je steentje bij aan een groenere stad. The Five Boro Bike tour is er eentje die je wilt afvinken op je bucket list!

Wanneer mei 2018
Hoelang ong. 65 km, 5 stadsdelen en 5 bruggen
Hoe Registratie noodzakelijk wanneer je mee wilt doen
Zet deze bijzondere fietsmarathon op jouw bucket list of registreer je voor The Five Boro Bike Tour 2018