Bucket list item: Inca Trail trektocht Peru

Peru

Het Zuid Amerikaanse land Peru is bij veel backpackers geliefd en dat is gezien de schoonheid van het land absoluut niet gek. In Peru is de bevolking uiterst vriendelijk, er hangt overal een gemoedelijke sfeer en de omgeving is adembenemend.

Veel backpackers willen ook naar Peru om Machu Picchu te bezoeken, maar eenvoudig is dat niet. Wie denkt in een comfortabele bus met airconditioning te kunnen stappen die als eindstation Machu Picchu heeft zit er behoorlijk naast. Om deze fascinerende stad te bezoeken dien je namelijk een trektocht van maar liefst vier dagen te maken. Deze tocht gaat over de Inca Trail en leidt jou door het hoge Andes gebergte naar de verloren stad.

Heb jij zin in een avontuurlijke tocht die je je over vijftig jaar nog zult herinneren dan is dit een avontuurlijk item voor jouw bucket list.

De tocht der tochten

Voor deze trektocht heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen en pit nodig. Ben je dus liever lui dan moe dan kun je deze tocht beter aan je voorbij laten gaan. Over de Inca Trail loop je over steile bergpassen die jouw uithoudingsvermogen op de proef stellen. Datgene wat zwaar is aan de tocht zit hem niet zozeer in de afstand, al is dat met vijftig kilometer ook intens te noemen.

De echte uitdaging zit hem in de hoogte. Doordat je steeds hoger komt neemt het zuurstofgehalte in de lucht af. Hierdoor raak je sneller buiten adem en zal je tussendoor regelmatig een korte stop moeten maken. Om aan de hoogtes te wennen en geen last te krijgen van hoogteziekte wordt er iedere dag maar een bepaald aantal kilometer afgelegd en overnacht in een kamp. Op deze manier kan jouw lichaam wennen aan de situatie en zichzelf aanpassen.

De Inca Trail is bijzonder

De Inca Trail maakt op iedereen zoveel indruk, omdat het een combinatie is van verschillende factoren. De uitdagende hike omhoog zorgt voor actie en de prachtige uitzichten, ruïnes en het Andes landschap zorgen ervoor dat je van de ene verbazing in de andere valt. De prachtige natuur die barst van de orchideeën soorten maken het sprookjesachtige landschap nog mooier en de vele vogelsoorten en gekke lama’s maken het plaatje helemaal compleet. Waar wacht je nog op, trek die bergschoenen aan en plan een trip over de Inca Trail.

Machu Picchu

Wil je de weg bewandelen die de Inca’s ook bewandelde als zij op weg waren naar Machu Picchu, dan is dit de trektocht die je op jouw bucket list moet plaatsen. Na de avontuurlijke tocht kom je na vier dagen via de Sun Gate aan bij de verloren stad. Door de doolhof achtige ruïnes krijg je vervolgens een rondleiding van twee uur, waarin je van de ene verbazing in de andere zal vallen. Deze stad is in twee woorden onbeschrijfelijk indrukwekkend en je zal het moeten ervaren om dit te kunnen beamen.

De stad Machu Picchu bezoeken is bucket list waardig, maar dat komt mede door de tocht der tochten over de Inca Trail.

Wil jij graag over het eeuwenoude pad van de Inca’s lopen om uiteindelijk Machu Picchu te beleven, zet dan deze activiteit op jouw bucket list of boek direct.

Praktische informatie

Bucket list activiteit Inca Trail
Locatie Peru
Beste reisperiode het hele jaar mogelijk, behalve in februari
Duur tocht: vijf dagen
Moeilijkheidsgraad: Een tocht van vijftig kilometer in vijf dagen. Dit lijkt mee te vallen, maar is gezien het lage zuurstofgehalte vrij zwaar. Maar, wanneer je uiteindelijk Machu Picchu hebt bereikt zal je beseffen dat de tocht het helemaal waard is geweest.
Wanneer boeken: heb je een trip naar Peru op de planning staan, dan is het belangrijk om deze activiteit zo snel mogelijk te boeken. Er worden namelijk maar een bepaald aantal mensen toegelaten tot deze excursie en het zit altijd snel volgeboekt. En tijdens jouw reis door Peru mag de stad Machu Picchu natuurlijk niet ontbreken.