Bucketlist Item: Ga Kajakken in Noorwegen

Kajakken in Noorwegen

Na alle zon, zee en strandvakanties in Spanje en andere soortgelijke warme landen binnen Europa wordt het misschien eens tijd voor wat anders. Ho, met de middellandse zee is niks mis; overdag lekker op het strand hangen, aanpappen met de gebruinde chica’s en je tijdens happy-hour volgieten met drank is zeker geen saaie bezigheid, maar het moment is aangebroken om een andere, meer originele herinnering aan te maken. Draai de landkaart eens om en maak plannen richting het noorden van Europa in plaats van richting het zonnige zuiden. Het plan: kamperen in de wilde natuur en kajakken door natuurparken en fjorden, in het kort samengevat: Wow.
Kajakken in Noorwegen

Kajakken in het Geirangerfjord

Een uitrusting aanschaffen is gelukkig niet nodig als je hier gaat kajakken in Noorwegen, want alle benodigdheden zijn te huur. Met een camera en een fles water kom je een heel eind. Op naar één van de mooiste fjorden op aarde: het Geirangerfjord. De temperatuur is gedurende de zomermaanden perfect voor dit soort activiteiten en de natuur is dan op haar mooist. Zo groen; het lijkt alsof je in een bewerkte instagram foto rondloopt. Dit fjord is zo bekend, omdat er veel indrukwekkende watervallen en spectaculaire kliffen zijn en ze staat sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een ideaal gebied om met een kajak te verkennen, omdat het water glad is en er vrijwel geen wind staat. Op deze manier kan je ook dichtbij de watervallen komen. Een andere watersport waarvan je nog lang zult na stuiteren van enthousiasme is het raften, want een dosis actie in combinatie met de ruige rotsformaties laat de adrenaline rondgieren. Aanrader!
Kajakken in Noorwegen

Back to nature

Kamperen in Noorwegen is fantastisch! In de avond koelt het behoorlijk af dus dat is een vrijpas om een zo groot mogelijk kampvuur te maken. De avond en nacht is gevult met marshmallows, vlees, bier én een emmer vol herinneringen van de voorgaande dagen. Relaxed rondom het kampvuur zal je door alle bergen en al het groen een echt back to nature gevoel krijgen. Echte mannen hebben genoeg aan een aantal ruige activiteiten, ongetemde landschappen, een tent en een groot kampvuur. En dat is precies wat jij tijdens jouw vakantie in Noorwegen gaat beleven. Nøørwegen, gewøøn døën!
Kajakken in Noorwegen

Waar Geirangerfjord, Noorwegen
Wanneer Juni t/m Oktober
Kosten Vanaf € 50,00,-
Belangrijk Waterdichte kleding, droge kleding, zonnebrand en eten & drinken
Zet Kajakken in Noorwegen op jouw Bucketlist of boek direct!

RelatedPost