Bucket list activiteit: kanovaren

Met een peddel in de hand stap je vol enthousiasme in de felgekleurde kano en één van jouw vrienden staat te popelen om als tweede plaats te kunnen nemen in jullie voertuig van de dag. De eerste meters zijn ietwat onwennig en samenwerken is tijdens het peddelen belangrijk om richting te kunnen houden. Links – rechts – links – rechts. Ho! Iets meer naar links!

Na een paar minuten hebben jullie het ritme te pakken en beginnen aan de lange kanotocht van 14 kilometer waarvoor jullie gekomen zijn. Kanovaren is een fantastische activiteit en buitensport; je bent lekker actief in de buitenlucht bezig, komt obstakels en uitdagingen tegen en kunt boven alles ook nog genieten van het natuurrijke landschap.

Heb je zin om samen met één of meerdere vrienden jullie uithoudingsvermogen te testen en die armspieren op de proef te stellen, dan is een kanotocht een tof item voor jouw bucket list.Ardennen Bucket list

Kanoën in de Ardennen

Kanoën, dat kan op vrijwel ieder water, maar is het overal even leuk? Nee dat niet! In de Ardennen zijn echter alle factoren aanwezig voor dé perfecte kanotocht.

Op de eerste plaats heb je er de rivier ‘de Ourthe’ die ontzettend lang is waardoor je tot aan Sint Juttemis kunt door peddelen. Daarnaast is de rivier uitermate geschikt, omdat het zowel rustige als meer uitdagende stukken heeft. Dankzij de diverse kanoroutes kan zowel de beginnende kanoër als de kanoër met meer ervaring een memorabele tocht maken.

Op de tweede plaats is de omgeving prachtig. De Ardennen bevat veel flora en fauna waardoor je tijdens het peddelen een vakantiegevoel zult ervaren en je ogen uit kunt kijken.

De kanotocht opstapplaatsen

Afhankelijk van het seizoen en de waterstand wordt er op verschillende punten in de Ardennen gestart met de kanotocht. Alle opstapplaatsen zijn gelegen tussen La Roche- en Ardenne en Durbuy.

In dit artikel hebben we het over de Lange kanotocht van 14 kilometer, maar er worden ook andere, kortere kanotochten aangeboden door dezelfde organisator. Een meerdaagse kanotocht is bijvoorbeeld ook een optie.

Iedere kanotocht start met een korte instructie, waarna je met je eigen groepje aan de kanotocht begint. Je kunt ervoor kiezen om in een één persoonskano de tocht te maken, maar het is natuurlijk ook gezellig om voor de tweepersoonskano te kiezen.

Het is verstandig om de kanotocht van te voren te reserveren, zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan. Geef tijdens het reserveren ook alvast door of je een één of tweepersoonskano wenst.Kanotocht in de Ardennen

Kanovaren in België

Het gehele jaar door op diverse dagen van de week (wisselt per maand/seizoen)Het gehele jaar door op diverse dagen van de week (wisselt per maand/seizoen)​

Bucket list activiteit Kanovaren door de Ardennen
Waar: België – Ardennen (La Roche en Durbuy)
Wanneer:

 

Het gehele jaar door op diverse dagen van de week (wisselt per maand/seizoen)
Lente tocht: 14 kilometer (een kortere route is ook mogelijk)
Mogelijkheden: een waterdichte kano-emmer is te huurt voor 2,50 euro en een wetsuit voor 4,50 euro. Een wetsuit is bij mooi weer niet aan te raden, omdat deze dan te warm is. Ook is het mogelijk om een instructeur bij te boeken, die jullie zal begeleiden tijdens de kanotocht. De organisator gaat ervan uit dat iedereen de route zonder instructeur kan varen. Boek deze dus alleen bij wanneer je dit om welke reden dan ook nodig acht.
Prijs: 19,50 per persoon
Prijs is inclusief: kano instructie, kajak, zwemvest en vervoer van en naar de opstapplek.
Prijs is exclusief: gebruik kano-emmer, huur wetsuit, verzekeringen en 9,50 euro reserveringskosten

Heb je zin om met een aantal vrienden een dag in de buitenlucht door te brengen tijdens een toffe outdoor activiteit, dan is het maken van een kanotocht een top idee.

Ik ga deze uitdaging aan!