Bucket list item: Train met de karatemeesters van Japan

Japan

Bij Japan denk je aan sushi, het bruisende Tokyo, karaoke en natuurlijk karate! Beoefen je deze vechtsport al een tijdje en heb je een trip naar dit waanzinnige land op de planning staan, dan word je van de activiteit die we nu voor jou in petto hebben waarschijnlijk dol enthousiast. Want, als ware kunfu panda is het natuurlijk fantastisch om te trainen met echte karate meesters die jou helpen om jouw vaardigheden te upgraden naar de next level! Heb jij een sterke wil, veel doorzettingsvermogen en moet jij deze unieke ervaring een keer meemaken, zet dan deze activiteit op jouw bucket list.

Okinawa – Japan

De bakermat van deze behendige vechtsport ligt zoals jij waarschijnlijk al weet in Japan, in Okinawa. Wil jij dus jouw skills verbeteren, dan kan dat nergens anders beter dan daar. In een compleet programma krijg je les van ware karate meesters die jou zullen omtoveren tot een Bruce Lee kloon.

Het programma – trainen met karatemeesters

Wil je graag meedoen aan dit programma dan dien je minimaal zes maanden karate ervaring te hebben. Je hoeft dus absoluut geen pro te zijn om deel te nemen aan deze onvergetelijke cursus. De trainingen vinden dagelijks in groepsverband plaats in de mooiste Dojo van de stad. De groepen bestaan uit maximaal twintig personen en minstens drie karate meesters. Hierdoor kunnen de instructeurs iedereen optimaal begeleiden en naar het volgende level tillen.

Het programma in het kort:

De eerste dag
Op de eerste dag is het tijd voor een introductie. Er wordt uitgelegd hoe het monorail-systeem werkt, hoe je bij de traininglocaties komt, hoe je geld moet wisselen, waar je het beste kunt eten etc. De bewoners van Okinawa zijn uiterst vriendelijk en al snel zal je je op je gemak voelen, omdat de stad erg veilig is. Tijdens deze dag wordt er ook een bezoek gebracht aan het Shuri Kasteel en tijdens het diner wordt de aankomende week besproken.

Dag twee
Om 10:00 uur in de ochtend zal de eerste training plaatsvinden. Deze training duurt tot 12:00 uur, waarna er geluncht wordt. Hierna wordt er nogmaals getraind van 14:00 uur tot 16:00 uur. Een pittige, eerste dag dus. In de avond ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, dus ga gerust op ontdekkingstocht door de stad.

Dag drie t/m zeven
Iedere dag wordt er in sessies van twee keer 2 uur getraind. Ben je extreem enthousiast en zit je in de avond nog vol energie dan is het mogelijk om nog een privé training in te plannen.

Dag acht
Op dag acht vindt er een optionele dagtrip naar Zuid-Okinawa plaats. Met een privé bus worden er monumenten voor beroemde karate instructeurs bezocht. Ook kan een bezoek aan het Koninklijke Zomerpaleis, de Chinese Tuin, het Okinawa Peace Park en de Gyokusende grotten niet ontbreken. Een leuke trip als je de omgeving van Okinawa wilt ontdekken.

Dag negen
Op de negende dag staat er een trip naar diverse tentoonstellingen en het enorme Ocean Expo Park op de planning. Geniet van het enorme aquarium, de botanische tuinen, de droomtoren en andere voorstellingen. Een groot voordeel is dat de meeste tentoonstellingen gratis zijn.

Dag tien
Op de laatste dag wordt er in de avond een groot feest georganiseerd voor alle studenten die hebben deelgenomen aan dit fenomenale programma. Ook alle karate meesters zullen tijdens dit feest aanwezig zijn. Een fantastische afsluiting van een memorabele trip.

Het doel van het programma

Met dit karate programma willen de karate meesters de sport promoten en ervoor zorgen dat jij Okinawa leert kennen. Je leert de oorspronkelijke kunst van het karate, wat op sommige vlakken nogal kan verschillen met onze westerse interpretatie van de sport. Ben jij er klaar voor om jezelf onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van karate? Zet dan deze activiteit op jouw bucket list of boek direct.

 

Praktische Info

Bucket list activiteit trainen met de karate meesters in Japan
Karate ervaring: minstens zes maanden
Geschikt voor: iedereen die zijn karate vaardigheden wil verbeteren
Prijs is inclusief: karate lessen, tien nachten in een businessclass hotel in het centrum, hulp bij het regelen van de vlucht, hotel transfer, oriëntatie dag, bezoek aan het Shuri Kasteel en 10 x 2 uur karate lessen. (prijs op aanvraag).
Karate meesters: alle karate meesters hebben de 10e Dan en worden begeleid door meesters die de 10e, 9e of 8e Dan hebben.
Accommodatie: hotel in het centrum van het drukke Okinawa