Doe mee aan het tomatengevecht: La Tomatina 2017!

Ren, spring, duik en val aaaaan!

Tomaten: heerlijk op een broodje gezond, ze zijn de basis voor het populairste sausje van de wereld én ze zitten ook nog eens boordevol vitaminen. Met hun mooie ronde vorm, hun stevige buitenkant en sappige binnenkant zijn ze perfect! Perfect om mee te gooien! Heb jij altijd al jouw waterballongevechten van vroeger willen upgraden naar de next level? Dan is hét tomatengevecht La Tomatina 2017 echt een item voor jouw bucket list.

Een geschiedenislesje over La Tomatina

In de jaren veertig vond er in het plaatsje Bunol, dat in de provincie Valencia ligt, ieder jaar een optocht plaats. Een aantal jongeren wilden graag meedoen aan deze optocht, maar dat mocht niet dus het was tijd voor een protestactie. Ze stalen een aantal tomaten bij de groenteboer en gooiden deze, lekker opstandig, naar de optocht. De politie kwam en liet de jongeren de schade die de groenteboer had geleden vergoeden.

Het jaar erna herhaalde ze dit tafereel, alleen namen ze nu een hele lading tomaten van thuis mee; smart thinking! Dit hielden ze enkele jaren vol, totdat het op een gegeven moment een traditie werd en steeds meer mensen eraan mee gingen doen. Nice.

La Tomatina tickets

La Tomatina tickets

Doe  in 2017 mee aan het tomatengevecht

Het hele jaar door is het rustig en peacefull in het dorpje Bunol. Behalve op de laatste woensdag van de maand augustus, want dan verandert dit dorp in een waar slagveld. Duizenden mensen van over de hele wereld reizen jaarlijks naar Valencia om mee te doen aan het grootste voedselgevecht op aarde.

Met maar liefst 50.000 bezoekers behaalde dit evenement in 2012 haar record aantal deelnemers. Dit bleek een beetje too much, want er was amper ruimte om te gooien of om over de grond te rollen. Hierom vindt er sinds 2013 een officiële ticketverkoop plaats, waarbij ‘slechts’ 20.000 kaarten worden aangeboden. Wil je dus van de partij zijn, regel dan op tijd jouw tickets!

La Tomatina 2017 wordt één groot feest!

In de ochtend begint het gevecht der gevechten. Trek een zwembroek aan, zet een duikbril op en beleef twee uur lang de tijd van je leven tijdens dit spektakel! Er gaat circa 150.000 kilo tomaten doorheen, dus maak je borst maar nat!

Na 13:00 begint de lokale bevolking direct met het schoonmaken van het plaats delict, terwijl de deelnemers met een hongerig gevoel (ja, van oorlog voeren krijgt men honger!) op zoek gaan naar een plek om te eten. De avond voor het gevecht maken veel inwoners grote pannen Paella klaar, het is traditie om dit na het gevecht met zijn allen te eten. Rondom dit feest worden er de gehele week veel evenementen, concerten en afterparty’s georganiseerd, dus waar wacht je nog op? Gaan met die banaan, uuh tomaat!

 

Wat La Tomatina 2017
Waar Spanje, BUÑOL
Wanneer augustus/september
Wil jij gooien met kilo’s tomaten en een onvergetelijke herinnering aanmaken? Dan verdient ‘La Tomatina bezoeken’ een plekje op jouw bucket list!

Wil jij ook wat Tomaten Gooien?

RelatedPost