Bucket list item: bezoek het Lencois Maranhenses National Park in Brazilië

Brazilië; één en al diversiteit

Denk je aan Brazilië dan denk je aan het swingende carnaval, de feestelijke samba en het enorme Jezus beeld in Rio de Janeiro. Het land wordt door steeds meer Nederlandse backpackers bezocht en dat is met de enorme diversiteit die Brazilië heeft erg begrijpelijk. Er zijn lange stranden waarop prachtige mensen rondlopen, bruisende steden waar tot laat in de nacht van alles te beleven valt en er is enorm veel jungle waar de meest fantastische diersoorten leven. Heb jij een trip naar Brazilië op de planning staan dan is een bezoek brengen aan het Nationale Park Lencois Maranhenses een item voor op jouw bucket list.

Lencois Maranhenses National Park

Door de duinen lopen kan alleen in Nederland en is behoorlijk suf! Als dit jouw mening is zal deze snel veranderen na het zien van de spectaculaire foto’s van dit Nationale Park in Brazilië.

Het Lencois Maranhenses National Park is de enige woestijn van Brazilië en het is niet te vergelijken met welk ander duingebied dan ook. Vrij vertaald betekend Lencois Maranhenses ‘beddenlaken’ en dat past perfect bij datgene wat je in het Nationale Park ziet. De witte zandduinen reiken kilometers ver en wat het helemaal bijzonder maakt zijn de azuur blauwe lagunes die tussen de zandbergen liggen. Het contrast tussen de droge woestijnvlakte en de paradijselijke lagunes is fascinerend en daarom te gek om in het echt te bekijken. De lagunes zijn ontstaan door de vele neerslag die er in het gebied valt.

Met een gids kun je al wandelend het park ontdekken en een duik nemen in de mooiste poelen. Heb je zin in wat actie, dan is het aan te raden om een board te lenen van één van de vele boarders die je in het park tegenkomt. Sandboarden in dit unieke gebied maakt deze ervaring helemaal compleet!

Zie jij jezelf met een aantal vrienden door dit speciale natuurgebied lopen, van de poederwitte duinen boarden en in een kristal heldere lagune plonsen? Zet dan de activiteit ‘Lencois Maranhenses National Park’ op jouw bucket list of boek direct.
Bucketlist lencois maranhenses national park

By Vitor 1234Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Praktische informatie

Bucket list activiteit Lencois Maranhenses National Park bezoeken
Locatie Noord Brazilië – dichtbij de stad Sao Luiz
Beste reisperiode januari t/m juli in het regenseizoen, omdat dan de lagunes vol staan met water.
Oppervlakte Lencois Maranhenses 1.500 km2
Bijzonder Het contrast van de droge woestijn en de paradijselijke lagunes is onvergetelijk! Daarnaast is Lencois Maranhenses de enige woestijn van Brazilië.
Leuke activiteit Een duik nemen in de fotogenieke lagunes en sandboarden van de witte duinen.
Accommodatie Boek een onderkomen in het plaatsje Sao Luis
Vervoer Met een busje wordt je bij jouw accommodatie in Sao Luis opgepikt door de gids. Na een korte tocht dienen jullie over te stappen in een jeep, want de weg ernaartoe is rauw en hobbelig.
Temperatuur gemiddeld tussen de 15 en 35 graden.
Kledingvoorschriften neem waterafstotende kleding zoals een regenponcho mee. Er valt in deze regio veel neerslag.
Opvallend de weg naar het Nationale Park toe is ontzettend vochtig en ligt vol met grote plassen water. Hierdoor is de aanwezigheid van de enorme woestijn helemaal opvallend en speciaal.