Bucket list item: bezoek de magische Blue Grotto op Capri in Italië

Blue Grotto Bucket list

Capri – Zuid Italië

Het is het eilandje dat bekend staat om haar prachtige kust, fantastische uitzicht, ruige landschap en de vele archeologische vondsten die er zijn gedaan. Het is het eiland waar de Romeinse keizers hun vakantiehuizen lieten bouwen, waar in de 19e eeuw schrijvers en kunstenaars naartoe trokken om hun creativiteit aan te boren en waar tot de dag van vandaag menig bekendheid naartoe vaart om te genieten van het fantastische klimaat, het lekkere eten en het diepblauwe zeewater.

Capri is in één woord adembenemend. Een beetje gevaarlijk is een bezoek aan dit idyllische eiland wel, want de kans is groot dat je verliefd op haar wordt en haar niet meer wilt loslaten. Bij dezen hebben we je dus gewaarschuwd. Het eiland Capri bezoeken op je bucket list plaatsen is daarentegen een veilige eerste stap, dat wel.
Blue grotto Capri

Credits: Arpingstone  JonathanHeu ©

Blue Grotto – Capri

De Grotto Azzuro, oftewel de blauwe grot, is een bijzonder natuurfenomeen dat je bij een bezoek aan Capri absoluut niet kunt overslaan. In een bootje vaar je door de blauwe groot, waarbij het diepblauwe water voor een mysterieuze uitstraling zorgt. Hoe het kan dat de blauwe grot zo indrukwekkend blauw verlicht wordt?

Door een kleine opening onderwater komt er zonlicht de grot in. Het licht schijnt door het diepblauwe water omhoog, waardoor de blauwe gloed op de wanden bovenwater in de grot verschijnt. De Blue Grotto is circa 60 meter lang, 25 meter breed en maar liefst 150 meter diep. Proberen om met een flinke teug adem de bodem aan te raken is dus niet aan te raden (en is ook btw ook verboden maargoed).

Wil je graag de grot bezoeken dan is dit mogelijk met een georganiseerde excursie. Met een klein roeibootje ga je met drie mede-grotbewonderaars de grot in. De grot betreden doen jullie wel liggend in het bootje, want de ingang is slechts een meter hoog. Eenmaal binnen zal je begrijpen waarom de grot een enorme toeristische trekpleister is. De blauwe gloed en het twinkelde water lijken haast onwerkelijk. Leg je hand een stukje onder water en zie hoe deze ineens licht lijkt te geven. Een bezoek aan de Blue Grotto op Capri is gegarandeerd een onvergetelijke trip.
Blue grotto

Brad Coy Flickr ©

Praktische informatie

Bucket list item : De Blue Grotto bezoeken
Waar :   Capri, Zuid Italie
Ligt vlakbij : Napoli
De entreeprijs : 13,50 per persoon
Beste reisperiode :                 Juni t/m augustus
Temperatuur in deze periode: 25 – 30 graden
Vliegticket : Capri heeft geen eigen vliegveld. Je vliegt naar Napoli (Napels) in circa
2,5 tijd. Vanaf daar pak je de boot naar Capri.
Combineer deze trip met:     Een stedentrip naar Napoli, een bezoek aan Pompei en een tocht naar
de Vesuvius vulkaan.     
Bezoek de Blue Grotto in Capri of zet de activiteit op jouw Bucket list