Bucket list item: mountainbiken in Finale Ligure – Italië

Ligurië – Noord Italië

Viva Italia! Denk je aan Italië, dan denk je aan lekker eten, goede wijnen en temperamentvolle Italianen. Het land is de ideale Europese vakantiebestemming voor vele en dat is met de indrukwekkende natuur, idyllische strandjes en het fijne klimaat natuurlijk makkelijk te verklaren. Tripjes naar het Gardameer, Toscane of Rome zijn welbekend, maar je hoort niet vaak dat mensen naar Ligurië gaan.

Zonde, want deze groenrijke, kleine regio in Noord Italië heeft zoveel te bieden! Geen massa toerisme, het langste zandstrand van de Italiaanse bloemen Riviera en heel veel ingrediënten voor een sportieve vakantie. Of je nu zin hebt om te paragliden, klimmen, zeilen, surfen, duiken of paardrijden; alle outdoor activiteiten zijn hier in overvloed aanwezig. Waarom?

Omdat het heuvelachtige landschap zich hier perfect voor leent. Maar, wat is nu precies het bucket list waardige item in Finale Ligure? Dat is de jaarlijkse mountainbike race die in de heuvels rondom dit stadje plaatsvindt. Houd jij van actie, racen op een mountainbike en wedstrijden? Dan is de mountainbike race in Finale Ligure een item voor op jouw bucket list!

mountainbiken in finaleligure bucketlist item

De mountainbike race – Finale Ligure

De slogan van deze mountainbike race zegt genoeg: It’s fun, it’s hard, it’s crazy!
Deze Italiaanse wedstrijd, genaamd 24H, is één van de populairste mountainbike races ter wereld en dat blijkt, want ieder jaar komen er duizenden mensen uit verschillende continenten naar dit Italiaanse dorp om het spektakel bij te wonen.

Er zijn fanatieke fietsers bij die strijden voor de winst, maar ben je niet zo competitief aangelegd dan is het ook super vet om mee te doen voor het plezier. Er zitten moeilijke stukken in het circuit waar je wellicht wat zult afzien, maar nadat je de top van een berg hebt bereikt is het tijd voor de afdaling! Race met jouw vrienden naar beneden, slinger door ruige, kronkelige weggetjes en probeer onderweg ook nog te genieten van het fantastische uitzicht. Kijk wel uit dat je niet op je snufferd gaat of dat je onderweg geen verdwaalde supporter omver kegelt.

Tijdens en na de race vinden er live concerten en shows plaats en er zijn veel eettentjes waar je je vol kunt proppen met de meest verrukkelijke gerechten uit de streek. Jezelf opladen voor de volgende dag kun je voor een aantrekkelijke prijs doen op het nabij gelegen kampeerterrein en vergeet jouw trip niet met een aantal dagen te verlengen zodat je ook nog de omgeving kunt verkennen. De Mountainbike race in Final Ligure verdient een plek op de bucket list van iedere sportief aangelegde snelheidsduivel.
finale ligure mountainbike

Praktische informatie

Bucket list activiteit: mountainbike race in Finale Ligure – Italië
Periode: Het evenement vindt jaarlijks plaats in de maand mei
Hoogste berg: 1.380 meter, wees gewaarschuwd!
Circuit: er zijn verschillende routes beschikbaar, zodat zowel de minder ervaren mountainbiker als de doorgewinterde mountainbiker genoeg uitdaging heeft
Vervoer: vliegticket naar Genua. Vanaf hier pak je een taxi of een huurauto waarmee in ongeveer één uur naar Finale Ligure rijdt.
Benodigdheden: zowel de mountainbike als de uitrusting huur je bij één van de gespecialiseerde fietsenzaken in Finale Ligure.

Zet deze mountainbike ervaring op jouw bucket list!