Wildlife Safari; ontdek de natuur van Zweden

Safari

Denk je aan op safari gaan, dan denk je waarschijnlijk aan Zuid Afrika. Maar wist je dat je in het Noorden van Europa ook op safari kunt? Een olifant of een leeuw zal je er niet tegenkomen, maar wel een lading andere te gekke dieren. Het leuke aan een safari is, dat je verschillende diersoorten spot in hun natuurlijke habitat én dat kan perfect in de natuurrijke omgeving van Stockholm. In Stockholm zelf hoef je je bovendien ook niet te vervelen. Er zijn veel hippe winkeltjes, gezellige barretjes en er is een groot Middeleeuws centrum waar je heerlijk doorheen kunt slenteren en prachtige foto’s kunt maken. Daarnaast kun je in Zweden een sneeuwscootertocht of hondenslede tocht maken of bijvoorbeeld slapen in een ijshotel, Dus waar wacht je nog op. Plan een trip naar Stockholm en zet de Wildlife Safari op jouw bucket list.

De koning van het bos

Tijdens de Wildlife Safari ga je met een ervaren gids het bos in. Trek je wandelschoenen gerust aan voor deze tocht, want er zal flink gestapt worden. De tocht begint met een korte wandeling, waarna jullie in een busje stappen die jullie dieper het bos in zal brengen. Dieren die je gedurende deze tocht tegen kunt komen zijn onder andere everzwijnen, herten, roofvogels en dassen. Maar, het aller tofste dier dat je hier tegen zult komen is de koning van het bos; de eland. In dit gebied komt ook de zeer zeldzame lynx voor, maar de kans dat je deze tegenkomt is een stuk kleiner. Mocht je dit roofdier wel tegenkomen, dan zou dat deze bucket list waardige activiteit helemaal onvergetelijk maken.

Wildlife Safari: Natuur van Zweden

De natuur van Zwedenbrengt, ook al zou je dat misschien niet verwachten, een dosis spanning met zich mee. In een klein groepje lopen jullie zo geluidloos mogelijk door het bos en scannen de omgeving af op zoek naar de harige en gevederde inwoners. Jullie zoeken naar wildlife signalen en sporen, om zo de juiste route richting de dieren af te leggen. Je krijgt er een soort speurtocht gevoel van en wanneer je dan ook daadwerkelijk een dier spot, zal jouw hartslag een sprongetje overslaan. Van wandelen word je hongerig, maar ook daar is aan gedacht. Met zijn alle wordt er tijdens deze trip rondom een kampvuur gegeten, terwijl de gids informatie geeft over het bos en de dieren die er wonen.

Wil je graag op een originele safari tour, dan is de Wildlife Safari in de natuur van Zweden in de buurt van Stockholm het item voor op jouw bucket list. Zie jij deze activiteit helemaal zitten en kan je niet wachten om te gaan, boek dan direct!

Praktische informatie

Bucket list activiteit Wildlife Safari: Ontdek de natuur van Zweden
Waar: nabij Stockholm
Wanneer: mei t/m september
Duur safari: 5 a 6 uur
Prijs: vanaf 70 euro
Prijs is inclusief: pick-up service vanaf Stockholm, kampvuur diner en professionele begeleiding,  verrekijker en poncho
Minimum leeftijd: 15 jaar
Taal begeleider:  Engels en Nederlands
Zelf meenemen: wandelschoenen, wandelkleding, een regenjas en voldoende water.

 

RelatedPost