Bucket list item: spot het Noorderlicht in Noorwegen – Tromsø

Het Noorderlicht – een waar natuurwonder

Heb je het wel even gehad met alle standaard zon, zee en strandvakanties en ben je in voor een avontuur, dan is een trip naar Noorwegen plannen een top idee! In Noorwegen kun je genieten van de rauwe natuur, de winterse landschappen en je kunt er deelnemen aan te gekke outdoor activiteiten. Trotseer de kou en race over de ijsvlaktes in een hondenslede, stap op een sneeuwscooter en verken het gebied, overnacht in een traditionele tent en spot het Noorderlicht. Het kan allemaal in Noorwegen. Wil jij het spectaculairste natuurverschijnsel op aarde minstens één keer in je leven hebben gezien? Voeg deze activiteit dan toe aan jouw bucket list.

Noorderlicht Expeditie

Deze memorabele noorderlicht expeditie start bij jouw accommodatie in Tromsø. Met een busje wordt je keurig opgehaald, waarna je na ongeveer 25 minuten rijden aankomt bij een kamp waar het allemaal gaat gebeuren. In dit kamp staat een grote traditionele Sami tent, een zogenoemde Lavvo, en er staan stoelen met rendier huiden waarop je vol verwachting plaats kunt nemen en jouw blik op de hemel kunt afstellen. Al wachtend kun je je volgieten met warme, lokale drankjes en worstjes grillen boven een kampvuur. Als je dan toch aan het wachten bent, dan maar zo comfortabel en gezellig mogelijk toch?

Het is een kwestie van geluk

Bij deze expeditie is ook een ervaren gids aanwezig, die ontzettend veel weet over het Noorderlicht. Stel hem gerust al je vragen en hij zal ze met veel enthousiasme beantwoorden. Helaas is er geen garantie dat je dit bijzonder natuurfenomeen daadwerkelijk gaat zien, want het toont zichzelf niet op vaste plekken en tijdstippen. Extra bijzonder dus wanneer je het wel ziet! De plek waar je tijdens deze expeditie naartoe wordt gebracht heeft een hoge kans van slagen, dat wel.

Puppy power

In Noorwegen is hondensleeën mega populair. Logisch, gezien de hoeveelheid sneeuw die er in de wintermaanden valt. En behalve dat het praktisch is, is het ook ontzettend leuk om met de honden in contact te komen en ze aan te sturen. Tijdens de Noorderlicht Expeditie krijg je een introductie in het hondensleeën en wordt er een bezoek gebracht aan de husky puppy’s! Mocht je pech hebben en het Noorderlicht niet hebben gespot dan maakt een bezoek aan deze donzige hummeltjes een hoop goed. Bij Bookitlist zijn we van mening dat je nooit op moet geven. Doe dus zeker nog een poging om het Noorderlicht te zien wanneer het de eerste keer niet is gelukt. Het is absoluut de moeite waard!

Bucket list activiteit het Noorderlicht spotten
Locatie Noorwegen – Tromsø
Wanneer Dagelijks vanaf 15 oktober t/m 15 maart
Duur excursie: Circa vier uur
Minimum leeftijd: vier jaar (kinderen onder begeleiding van een volwassene)
Taal gids: Engels, Duits en Noors
Inclusief: pick-up service bij jouw accommodatie, avondeten, professionele gids en een hondensleeën introductie.
Extra optie: het is mogelijk om een traditionele avondmaaltijd (bidos) te nuttigen in een Lavvo.
Overnachten: Boek een slaapplek in één van de gezellige hotels die Tromso heeft.

 

RelatedPost