Bucket list item: vier Oud & Nieuw in Berlijn

Oud & Nieuw

Ieder jaar is het hetzelfde liedje: Wat te doen met Oud & Nieuw? In oktober en november beginnen de vragen en voorstellen van vrienden of familieleden meestal wel te komen. En iedere keer is het weer lastig, want iedereen wil wat anders. De één blijft graag thuis om tot twaalf uur te zuipen, spelletjes te spelen en vuurwerk af te steken. De ander gaat het liefst naar een tof feestje in een club, waarvoor al geruime tijd van te voren dure kaartjes gekocht moeten worden. Ben jij samen met jouw vrienden op dit moment aan het brainstormen over Oud & Nieuw, stop daar dan mee! Bij Bookitlist hebben wij een top idee; vier Oud & Nieuw in Berlijn. Lijkt jou dit een geweldig idee, zet deze activiteit dan op jouw bucket list.

Berlijn

De Berlijnse muur, Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en het altijd zo drukke en gezellig Potsdamer Platz. In Berlijn zijn er veel bezienswaardigheden die je toch minstens één keer in je leven gezien moet hebben. En dat kan perfect in combinatie met het vieren van oudejaarsavond in deze levendige stad. Er zijn veel goedkope hostels te vinden dus duur hoeft het niet te zijn en omdat het openbaar vervoer in Berlijn zeer goed geregeld is hoeft er ook geen dure taxi besteld te worden of een Bob in het leven te worden geroepen. Met alle feestjes die er in Berlijn gaande zijn met oudjaarsavond wordt het gegarandeerd een knallend nieuwjaar. Dat wordt sowieso een onvergetelijke jaarwisseling die niemand van jullie snel zal vergeten.

Countdown Brandenburger Tor

Bij de Brandenburger Tor vindt ieder jaar de grote countdown plaats, die ook op televisie wordt uitgezonden. Rondom het bekende bouwwerk staan meer dan één miljoen mensen die gezamenlijk onder het genot van één of meerdere drankjes gaan aftellen. Ook vindt om twaalf uur een dikke vuurwerk show plaats, waarbij de mooiste pijlen en vuurwerkpakketten de lucht in worden geknald. Rondom de Brandenburger Tor vinden veel feestjes, optredens en activiteiten plaats dus jullie hoeven voor een saaie avond niet te vrezen. Dans tot je voeten je niet meer kunnen dragen, drink tot je het glas niet meer correct aan je mond kunt zetten en lach tot je kaken verkrampen tijdens Oud & Nieuw in Berlijn. Heb jij zin om tijdens Oud & Nieuw in Berlijn uit je dak te gaan, zet dan deze activiteit op jouw bucket list.

Praktische informatie

Bucket list activiteit Oud & Nieuw vieren in Berlijn
Wanneer: 31 december 2016 Luiz
Waar: Rondom de Brandenburger Tor in Berlijn (in een gebied van circa twee kilometer rondom de Brandenburger Tor staan de ruim één miljoen bezoekers verspreid).
Begint om: vanaf 14:00 uur beginnen alle mensen zich richting de Brandenburger Tor te verplaatsen. Ga sowieso op tijd, want hoe later het wordt hoe lastiger het plein te bereiken is.
Entree prijs: gratis
Inclusief: super gezellige sfeer, dikke vuurwerkshow, optredens, feestjes met dj’s en activiteiten.
Vervoer naar Berlijn: met de trein. Hoe vroeger je een treinkaart koopt hoe voordeliger het is dus wacht niet te lang!
Accommodatie: boek een goedkoop hostel in het centrum van Berlijn.