Wed op het snelste paard tijdens het paardenrennen in Kentucky

Kentucky Fried Chicken!

Denk je aan Kentucky, dan denk je aan die krokante kip stukjes die tegen een voordelige prijs in veel te grote buckets worden verkocht. Alhoewel dat het eerste is waar menig mens aan denkt, heeft Kentucky veel meer te bieden dan dat.

In Lexington, de tweede grootste stad van de staat dat bekend staat als het ‘Horse Capital of the World’, vind je namelijk the Keeneland Racetrack. Deze plek is voor iedereen die van dieren, races en een gokje houdt het perfecte item voor op de bucketlist.

The Keeneland Racetrack

Van mei t/m oktober is het paardenrennen seizoen op één van de mooiste banen ter wereld in volle gang. Duik een tweedehands winkel in om een foute, chique outfit te scoren. (lees: te grote hoed, parelketting en grote zonnebril voor de dames; een corduroy korte broek, geruite spencer en gekleurde sokken voor de mannen). Een beetje interessant doen hoort er op de racebaan bij.

Voor de wedstrijd maak je een tussenstop bij het gokkantoortje op de renbaan, waar je voor de extra spanning een klein bedragje inzet op de favoriet. Daarna neem je tussen alle paardenkenners en liefhebbers plaats op de tribune. Voor je het weet gaan ze al van start! Het paard waarop je hebt ingezet volg je voortdurend en bij iedere galopsprong voel je de adrenaline stijgen. Even ligt jouw paard aan kop en de man naast je gooit gefrustreerd het gokbiljet op de grond en roept gefrustreerd een paar buitenlandse, niet vrolijk klinkende woorden.

Jouw handen wrijven over elkaar, de eindstreep is in zicht. Je maakt je klaar om zo meteen triomfantelijk op te springen. De jockey die achter jouw kampioen rijdt, lijkt zijn paard zojuist een dosis lachgas te hebben gegeven, want hij schiet vooruit als een raket en finisht als eerste. Toch spring je overeind. Je bent tweede, niet slecht voor een eerste keer!


” Zo spannend kan het dus zijn”

Gokken tijdens het paardenrennen

Wedden op een paard is hartstikke leuk, want het geeft een extra dimensie aan de wedstrijd. Daarnaast is het voor de ware gokkers onder ons ideaal dat een wedstrijd nooit lang duurt en er kunnen meerdere weddenschappen op een wedstrijddag worden aangegaan. Wil jij een gokje wagen, maar wil je de beweegredenen van jouw keuze iets verder laten gaan dan de schattige, bruine ogen van het paard, dan is jezelf in de wedstrijd verdiepen een goed plan.

Onderzoek de prestaties van het paard dat jij op het oog hebt en vergelijk deze met het huidige parcours: welke afstand moet er worden gelopen? Hoe ligt de baan erbij en vanuit welke baan moet er worden gestart? Vergelijk deze feiten met resultaten die het paard in het verleden heeft bereikt en jouw kansen zullen aanzienlijk stijgen. Het gokken tijdens het paardenrennen is onbeschrijfelijk spannend. De omgeving is misschien een beetje chique, maar als je daar doorheen prikt en het hilarische aspect ervan inziet is het een super item voor jouw bucketlist!

It’s all about horses!

Ben je overdag bij de renbaan geweest en wil je in de avonduren jezelf nog steeds tussen de paarden begeven? In Lexington is dat alles behalve moeilijk. In de avond kan je langs de verlichte fonteinen wandelen en de vele paardenbeelden bewonderen of een ritje maken met de paardenkoets. Wil je jouw kennis upgraden of leuke feitjes opdoen? Dan ga je naar het Kentucky Horse Park. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van het paardenracen, het fokken van deze snelheidsduivels en alles wat hiermee te maken heeft.

Bucketlist item: Paardenrennen in Lexington, Kentucky
Seizoen: Mei t/m oktober