Bucketlist item: Paintball

Teamsport #1

Het is één van de spannendste teamsporten ter wereld waarbij een flinke dosis adrenaline wordt aangemaakt. Het wordt door miljoenen mannen en vrouwen van allerlei leeftijden gespeeld en als je het een keer gedaan hebt wil je nog een keer. Je postuur, geslacht of leeftijd spelen bij dit spel bovendien geen enkele rol. Intelligentie en vastberadenheid zijn de kwaliteiten die je ver brengen in de competitie. Samenwerken met anderen is ook enorm effectief en daarom is het ook een perfecte teambuilding bezigheid. Maar boven alles is deze activiteit heel erg tof! Of je nu wint of verliest; iedereen verlaat bij paintball overenthousiast het speelveld en daarom is het hét item voor op jouw bucketlist!

The game is on

Paintball kan op vele manieren worden gespeeld, maar de meest voorkomende manier is die van ‘verover de vlag’. De spelers worden verdeeld in twee teams en het doel is te voorkomen dat de tegenstanders jullie vlag veroveren. Je verdedigt deze dus met man en macht en jullie proberen gezamenlijk de tegenstanders te slim af te zijn. Al kruipend, bukkend en rennend probeer jij een tegenstander te raken en wanneer dit lukt is die persoon voor de rest van de spel-sessie uitgeschakeld. Iedere sessie duurt circa twintig minuten en in totaal zijn jullie zo’n drie uur bezig met deze te gekke beleving. Tussen de sessies door is er tijd om het paintballwapen aan te vullen met kogels/controleren, uit te rusten en je op te frissen. En dan is het tijd voor de volgende ronde; the game is on!

Paintball Terrein

Deze sport doe je natuurlijk niet op een vlak terrein waarop je jouw tegenstanders vanaf mijlen ver kunt zien. Paintballen doe je op een gigantische locatie van ruim 10 hectare welke is opgedeeld in elf verschillende speelvelden. De speelvelden kun je van te voren bekijken en zo jullie favoriet uitkiezen. Ieder speelveld heeft zijn eigen obstakels en grootte, waardoor ieder veld weer anders is en een andere beleving met zich meebrengt. Durf jij het aan?

Vrijgezellenfeest!

Paintball is de perfecte activiteit om een onvergetelijk vrijgezellenfeest te starten. Een vrijgezellen-arrangement bestaat uit een piggy- of bunny hunt, ontvangst met bittergarnituur en een afsluiting met een horeca-snack naar keuze. Zijn jullie met een groep van minstens tien personen? Dan is de vrijgezel gratis! Zijn jullie met een groep vrouwen, maar vinden jullie die schoten net wat te hard aankomen, dan is het ook mogelijk om een soft-wapen te gebruiken; speciaal ontworpen voor de dames. De activiteit duurt alles bij elkaar een dagdeel, dus je hebt nog voldoende tijd over om daarna met zijn allen de kroeg in te duiken en eens flink de beest uit te hangen.

Praktische informatie

 

Bucket list activiteit Paintball
Waar: Almere
Wanneer: woensdag t/m zondag het gehele jaar door
Duur: 3 uur
Prijs: woensdag en donderdag 25 euro – vrijdag t/m zondag 27 euro (prijs is excl. 1 euro ongevallenverzekering). 29 euro voor het vrijgezellenarrangement.
Aantal personen: minimaal 6 – maximaal 200 personen
Prijs is inclusief:  Camouflagepak, paintballpistool, paintballmasker, 100 paintsballs per persoon
Het is mogelijk om paintsballs bij te kopen:
– 50 paintballs voor 8 euro
– 100 paintsballs voor 12 euro- 500 paintballs voor 55 euro
– 2000 paintsballs voor 195 euro
Paintballen is perfect voor:  vrijgezellenfeest, teambuilding uitje, familiedag