De mooiste Kitespots

Kitesurfen staat voor spanning, een dikke adrenaline boost en een onuitwisbare herinnering.

Leer in circa drie lessen hoe je een board onder bedwang houdt en ga vervolgens los op de mooiste kitespots.

Raas met een tempo waar Speedy Gonzales jaloers op zou zijn over het water en probeer alle jumps en trucs die je maar durft te bedenken. Kitesurfen wordt alleen maar populairder en dat is niet voor niets. Ontdek zelf waarom leren kitesurfen zeker op je bucket list thuishoort!
Kitespots

Kitesurf vakantie;

Kitesurfen Boca Grandi – Aruba

Aruba: het land van de parelwitte stranden, de helderblauwe Caribische  zee en de uber-relaxte bevolking. Wanneer je deze opsomming leest zou je bijna vergeten dat dit prachtige, exotische eiland onderdeel is van ons Nederlandse Koninkrijk.

Als je op zoek bent naar één van de beste kitespots om te kitesurfen op deze aardbol moet je echt, maar dan ook echt naar het oostelijke deel van Aruba.

Op Boca Grandi vind je namelijk alle ingrediënten die nodig zijn voor de ultieme ervaring: de uitdagende golven, constante stevige wind en het prachtige Bounty-strand-uitzicht maken dit het ware kitesurf paradijs.

Na het surfen kun je relaxen op het strand, gaan snorkelen tussen de koraalriffen of onder het genot van een fles rum de salsa dansen in één van de vele strandbarretjes die Aruba rijk is. Wil jij jouw skills graag showen?

Doe dan mee aan de jaarlijkse kitesurfwedstrijd: ‘Aruba Hi-winds’ en laat jouw hoogste sprongen zien. The sky is the limit!
Kitespot Aruba

Kitesurfen in Tarifa – Spanje

Kitesurfen in Europa behoort ook tot de mogelijkheden. In het meest zuidelijke puntje van Spanje ligt één van de winderigste plaatsjes van Europa, een plek waar menig surfer al verliefd op is geworden.

Behalve het kitesurfen is er veel te beleven: Tarifa. Deze Spaanse plaats ligt zowel aan de Atlantische oceaan als aan de Middellandse zee.

Deze unieke ligging zorgt ervoor dat er vrijwel altijd een perfecte wind staat om te kitesurfen. De lange zandstranden, het blauwe water en het uitzicht van de bergen van zowel Spanje als Marokko zorgen voor een prachtige setting.

Kijk wanneer je gaat kitesurfen wel uit dat je tijdens de landing niet per ongeluk met je bips op het strand van Marokko landt, een verkeerde afslag heeft grote gevolgen. Wilde je toch altijd al een keer naar Marokko? Vanuit Tarifa kun je beter met de boot gaan, in slechts één uur, kun je de oversteek naar Tanger maken.

Kitespots

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Kitesurfen in Sicilië – Italië

Vergeet de tripjes die je vroeger met je familie hebt gemaakt naar het Gardameer. Het was leuk, maar het heeft natuurlijk weinig met het authentieke Italië te maken.

We gaan je nu vertellen over het echte, pure Italië en één van de beste kitesurf plekken binnen Europa;  Sicilië! De temperatuur is op dit eiland van maart t/m november lekker warm en vrijwel het gehele jaar door staat er een perfecte kitesurf wind.

Het maakt niet uit of dit jouw eerste kitesurf avontuur wordt of dat je er al meerdere op hebt zitten; iedereen komt hier aan zijn trekken.

Daarnaast is de Italiaanse cultuur op dit eiland nog volop aanwezig: tijdens een wandeling door één van de smalle straatjes waan je je in een scene van The Godfather.

De omaatjes die op een kruk voor hun huisje pasta zitten te maken, de moeders die de kleding aan de waslijnen staan te hangen en de geuren van het deeg en de pastasauzen die de straten vullen zorgen voor het echte Italiaanse gevoel.

Je zou er niet eens raar van staan kijken als Michael Corleone je nonchalant passeert op de straat.

Overdag kun je bij één van de vele prachtige stranden of baaitjes gaan kitesurfen of relaxen. Ook is een bezoek aan de vulkaan een aanrader en het eiland met een scooter, een jeep of een paard verkennen is ook nog een optie; er is teveel te zien en teveel te doen. In de avond hoef je je, net zoals alle Italianen,  alleen maar druk te maken over wat je wilt gaan eten. ‘Che mangiamo stasera?’

Ter info: Op alle drie de kitespots is het mogelijk om kitesurf les te volgen en/of de benodigdheden te huren.

RelatedPost