Bucket list item: Raften in Kroatië

Kroatië

Kroatië is voor veel mensen een populaire vakantiebestemming. Dit komt met name vanwege de prachtige natuur; waar volop gewandeld, genoten en ontspannen kan worden. De Plitvice Meren zijn hier met de groenrijke omgeving en kristalheldere meren en fotogenieke watervallen een goed voorbeeld van. Daarnaast zijn de prijzen er in vergelijking tot Nederland erg aantrekkelijk, het eten is zeer aangenaam en er is in heel het land veel te zien en te beleven. Heb jij een trip naar Kroatië in het vooruitzicht en wil je graag een onvergetelijke activiteit toevoegen aan de planning, zet dan Raften in Kroatië over de Zrmanja Rivier op jouw bucket list.

Zrmanja Rivier

De Zrmanja rivier stroomt door indrukwekkende ravijnen in de regio Dalmatië. Deze rivier behoort mede door het heldere water, de enorme rotsformaties van circa 200 meter hoog en de wilde watervallen tot één van de mooiste rivieren van Europa. En al peddelend in jouw bootje zal je deze stelling alleen maar kunnen beamen. Wat een adembenemend uitzicht! De rivier is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren rafter. Dus laat je, als je nog nooit geraft hebt, absoluut niet ontmoedigen.

Raften in Kroatië

Ga jij binnenkort naar Kroatië en wil je deelnemen aan een bucket list waardige activiteit, dan is raften in de Zrmanja rivier een super idee. Meteen in een bootje stappen en over de meest uitdagende stroomversnellingen varen is natuurlijk niet veilig, dus deze tocht begint lekker relaxt. Het eerste uur peddelen jullie over rustig water, zodat je de technieken onder de knie kunt krijgen. Bij gunstig weer wordt er in dit gedeelte ook een bezoek gebracht aan de Krupa watervallen, waar je onderdoor mag zwemmen. Hierna is het tijd voor het echte werk, dus trek dat reddingsvest strakker en ga er goed voor zitten. Watervallen, stroomversnellingen en het prachtige landschap zorgen voor een onvergetelijke herinnering. Het eindpunt is het plaatsje Muskovci, waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt nagenieten van deze avontuurlijke excursie.

Wil jij over één van de mooiste rivieren van Europa raften, zet dan deze activiteit op jouw bucket list of boek direct.

Praktische informatie

Bucket list activiteit Raften in Kroatië
Locatie Kroatië – Zrmanja rivier.
Wanneer: Vanaf juni t/m 1 september dagelijks en van april t/m oktober op zaterdag en zondag. Maanden die het minst aantrekkelijk zijn om te raften: juli en augustus. Door het lage waterpeil wordt er dan gebruik gemaakt van een kajak.
Ervaring: niet nodig.
Taal begeleiding: Engels
Prijs: 38 euro
Duur excursie: 4 a 5 uur
Vervoer: het is mogelijk om een pick-up service vanuit Zadar bij te boeken. Dit is mogelijk voor 15 euro per persoon.

 

RelatedPost