Wat anders dan de Beekse Bergen..Ga op Safari in Malawi.

Sommige mensen gaan naar Frankrijk op vakantie. Een rustig huisje bij een mooie rivier. Twee weken lang lekker croissantjes eten en genieten van de zon. Leuk als je tachtig bent, maar kom op, er is zo veel te  zien en zo veel te beleven! Er valt echt wel iets beters te vertellen aan de koffietafel van die jarige tante van je. Ga bijvoorbeeld eens op safari in Malawi!

Een echte safari vakantie in dit prachtige land in Afrika.
Safari in Malawi olifanten

Doe eens WILD! Safari in Afrika

Malawieh? Ja Malawi. Een republiek in het zuidwesten van Afrika, het continent waar het allemaal begonnen is, vlakbij Madagaskar. Je ruilt je Euro’s in voor stapels Kwacha’s en je bent rijker dan je ooit geweest bent, in één klap miljonair. Even wennen aan het stuur dat uit het dashboard voor de passagiersstoel komt, maar wacht! Dat is eigenlijk best handig als je aan de andere kant van de weg moet rijden.

Malawi is een vrolijke democratie zonder burgeroorlogen of epidemieën en scoort zeer hoog op gebied van veiligheid en reisbaarheid. Toch is er nog ontzettend weinig toerisme, wat dat betreft een typische onontdekte parel in een regio waar jij toch al nauwelijks komt. De mensen zijn aardig, er zijn geen files en het is er vaak mooi weer, je vindt er eigenlijk alles wat er in Nederland niet is. Reizen in Afrika is dan ook ontzettend gaaf.

Safari in Malawi Nijlpaard

Into the Wild; De beste Safari in Afrika

Er ligt een prachtig nationaal park, Liwonde, waar je met gidsen door de bush kan wandelen. Er zijn relatief weinig vleeseters in dit park, en daarom kan je dus letterlijk tussen de zebra’s en de gnoe’s komen te staan. Dat levert nog eens mooie vakantiekiekjes op. Pas wel op voor het nijlpaard, want dat beest schijnt ondanks zijn lieve uitstraling nogal agressief uit de hoek te kunnen komen.

s-Avonds kan je lekker slapen in een safari Lodge, waar je rustig nipt aan Malawi’s befaamde gin tonics terwijl de zon ondergaat over de steppes en in een tropisch bos samango en vervet aapjes rondslingeren en antilopen beschutting vinden.

Ik zou zeggen: Hakuna matata.

beste safari afrika

WAAR:  Afrika, Malawi
WANNEER:  Beste reistijd is tussen April t/m oktober
HOELANG:  8 of 11 dagen
KOSTEN:  Vanaf 1142,43 euro
BELANGRIJK:  Let op de benodigde vaccinaties
Zet Safari in Malawi op jouw Bucketlist of kijk direct naar de mogelijkheden om te boeken.
Tijd voor Safari in Afrika!

RelatedPost