Bucket list item: bezoek het Sea Dance Festival in Budva, Montenegro

Sea Dance Festival

Montenegro, het is een land dat we vroeger bij topografie ooit een keer voorbij hebben horen komen, maar je hoort niet vaak dat iemand ernaartoe op vakantie gaat. Toch is Montenegro met haar goede klimaat, prachtige stranden en lekker eten een fantastisch vakantieland. Maar, dat is natuurlijk geen reden om het op je bucket list te plaatsen. Wat wel een reden is, is een bezoek aan het Sea Dance Festival! Ieder jaar in de maand juli vindt dit elektronisch georiënteerde festival plaats in Budva, Montenegro.

Het evenement vindt plaats op een fantastisch strand, waardoor je heerlijk met het zand tussen jouw tenen kunt dansen en in de avond kunt genieten van de zon die kopje ondergaat. Sea Dance was eerder het afsluitingsfeest van het grotere festival EXIT. Maar het is inmiddels uitgegroeid tot een groot, op zichzelf staand evenement dat ontzettend veel bezoekers trekt. In 2015 hebben meer dan 110.000 mensen herinneringen aangemaakt op dit EDM evenement.

Ben jij een echte electro-lover, dan verdient dit festival absoluut een plek op jouw bucket list. Namen als The Prodigy, Sigma, Wilkinson, Rudimental en Dubioza Kolektiv stonden op de programmering van 2016 en het was in één woord episch! Heb jij zin om volgend jaar een uniek, elektronisch georiënteerd festival te bezoeken waarbij je gegarandeerd mooi weer hebt, kunt losgaan op het strand en tussendoor kunt plonsen in een helder blauwe zee te midden van een groenrijke omgeving? Dan is het Sea Dance Festival het feestje dat jij alvast op jouw bucket list kunt plaatsen!

Sea dance FestivalSea Dance Festival Flickr ©

Budva. Montenegro

Na een aantal dagen feesten is het een aanrader om de stad eens te gaan verkennen. Budva is ruim 2.500 jaar oud en is met deze indrukwekkende leeftijd één van de oudste plaatsjes aan de Adriatische kust. Houd je van historie dan zit je hier dus helemaal goed. Het oude, autovrije stadscentrum leent zich met haar vele pittoreske straatjes uitstekend voor een rondslenterdag. De architectuur die je hier aantreft is met al haar Romeinse decoraties indrukwekkend dus houd je camera in de aanslag. Als je na al dat feesten een aantal dingen op te biechten hebt kun je dat ook direct doen, want in het oude centrum vind je vier kerken die zeker een bezoek waard zijn.

Heb je het oude centrum gezien dan loop je door één van de zes stadspoorten naar het centrum richting de promenade. Hier vind je vele restaurantjes en barretjes waar jij en je vrienden nog tot laat in de nacht kunnen nagenieten van deze te gekke trip. Mochten jullie nog niet uit gefeest zijn dan kun je in het oude centrum ook nog het nachtleven induiken. Dit is wederom een reden waarom wij zo enthousiast zijn over het Sea Dance Festival; het is de combinatie van een legendarisch festival en de omgeving.

Sea Dance Bucketlist
Sea Dance Festival Flickr ©

Chillen op het strand, Budva

Heb je na al dat feesten echt geen puf om jezelf door het centrum van Budva heen te slepen dan is het een idee om op één van de stranden van de Riviera neer te ploffen. De stranden van Budva staan bekend om haar wijde baaien en lange zandstranden. Er is in de buurt van het oude centrum een eiland ‘Sveti Nikola’ dat door de bewoners van Budva ‘Hawaii’ wordt genoemd. Het kristalheldere water in combinatie met de hoge rotsformaties en het gezellige strandje waar je een comfortabel bedje en een parasol kunt huren zijn ideaal om jezelf weer op te laden na al het geweld dat je jouw lichaam hebt aangedaan de afgelopen dagen.

Sea Dance Montenegro
Sea Dance Festival Flickr ©

Praktische informatie

Datum Sea Dance Festival : Juli 2018 (exacte datum nog niet bekend)

Tickets : prijs nog niet bekend, dit jaar was het 75,90 euro

Vervoer : Met het vliegtuig vlieg je naar de hoofdstad, Podgorica. Vanaf daar pak je een taxi of bus, met een klein uurtje arriveer je in Budva.

Overnachten: Op de Sea Dance Camping, welke direct naast het festivalterrein ligt. S’ochtends wakker worden in een tentje, een duik nemen in het verkoelende zeewater en weer ertegenaan! Voor 38,50 euro per nacht ben je hier onder de pannen.

Kaart:


Montenegro is in Europa en daarom in principe met de nodige stops goed te bereiken met de auto.
Dit betekent dat dit een ultieme gelegenheid is om onderweg de meest perfecte stops te maken.

v8 hotel in Stuttgart: Overnacht in dit bijzondere ”autohotel”. Je kan bijvoorbeeld slapen in een auto, op een kamer in de style van een autowasserette of drive-in bioscoop. Daarnaast is er in het gebouw tevens een automuseum gevestigd.

Tandemvlucht in Praag: Maak een tandemvlucht in deze prachtige stad Praag. Voor een voordelige prijs is het hier mogelijk om een onvergetelijke sprong uit een vliegtuig te maken.

Sparty in Boedapest:In de maanden april t/m september kan je op zaterdag bij de Szechenyi baden losgaan op de meest epische poolparty van Europa! Daarnaast is Boedapest een prachtige stad om te bezoeken.

Plitvice Meren in Kroatie: Kroatie wordt steeds populairder. Wanneer je door dit prachtige land rijdt kun je de Plitvice meren niet overslaan. Kom volledig tot rust bij de Plitvice meren.

 

Zet dit festival op jouw Bucket list en zorg dat je erbij bent in 2017!
Ook dansen bij de zee?