Bucket list item: word een shark divemaster op de Filipijnen

Een paradijs op aarde

De Filipijnen zijn adembenemend mooi. De hagelwitte zandstranden met palmbomen, het helderblauwe water en het exotische eten zorgen ervoor dat je hier heerlijk kunt vertoeven en tot rust kunt komen. Maar, het is niet alleen aan de oppervlakte betoverend. De onderwaterwereld van de Filipijnen is minstens net zo indrukwekkend, wellicht nog indrukwekkender!

In de Filipijnen ligt een idyllisch eiland waar we bij Bookitlist ons oog op hebben laten vallen. Het is klein, maar met al het pracht en praal dat het te bieden heeft groots. Het is een paradijs op aarde en de titel ‘bounty eiland’ doet deze plek zelfs nog te kort. Het leven kabbelt er op een relaxte manier voort en de mensen zijn zo aardig dat je ze in je hart zult sluiten.

We hebben het over het Malapascua eiland, waar je in de meest tropische omgeving ever jouw duikbrevet en Shark Divemaster titel kunt halen. Dit brevet op het Malapascua eiland halen is bijzonder, mede omdat je hier als enige plek op de wereld de zeldzame Tresher Shark, oftewel de voshaai kunt bewonderen. Heb jij na het lezen van dit artikel zin om de onderwaterwereld van de Filipijnen te ontdekken en om oog in oog te zwemmen met een voshaai, zet dan deze activiteit op jouw bucket list.

De duikopleiding

Met haaien duiken klinkt natuurlijk fantastisch, maar een Shark Divemaster worden, dat gebeurt niet zomaar. Om deze titel te mogen dragen moet je eerst de volledige opleiding volgen en natuurlijk afronden. Het maakt niet uit of je al eerder hebt gedoken of dat je niet verder bent gekomen dan je A en B diploma, iedereen mag aan deze te gekke opleiding deelnemen.

Het programma duurt, afhankelijk van de ervaring die je hebt, zes tot tien weken. Tijdens deze opleiding leef je op het paradijselijke eiland, waar geen hordes toeristen rondrennen of gigantische hotels uit de grond zijn gestampt. Het eiland is nog puur en straalt één en al magie uit én dat geldt ook voor de imposante wereld onder water. Tussen al het felgekleurde koraal zwemmen de mooiste vissen, die je normaal gesproken alleen op National Geographic voorbij ziet komen. Schrik niet als er ineens een hamerhaai of een manta met een grote glimlach langs zwemt. Je bent een Shark Divemaster of je bent het niet!

De Divemaster opleiding

Heb je nog geen enkel duikbrevet in jouw bezit? Geen stress! Jouw opleiding begint dan gewoon bij de basis. Met gemiddeld vijf andere studenten zal je tijdens de Divemaster opleiding de volgende brevetten moeten halen:
– Open water
– Advanced Open Water
– EFR en Rescue
– Divemaster (inclusief een stageperiode)

Heb je de opleiding succesvol afgerond en mag je jezelf een echte Divemaster noemen, dan kun je op de mooiste plekken van de wereld aan de slag! Als Divemaster mag je andere gecertificeerde duikers begeleiden bij het maken van hun duik en zorg je ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Wil jij jouw duik carrière starten op de Filipijnen? Voeg dan dit item toe aan jouw bucket list of boek direct!

Praktische informatie

Bucket list activiteit haal je Divemaster certificaat op de Filipijnen
Wanneer: Je kunt Malapascua eiland het gehele jaar door bezoeken, maar de allerbeste periode is van mei t/m juli. De zee heeft dan een aangename temperatuur van circa 28 graden.
Bewoners van de zee rondom Malapascua eiland: o.a. manta’s, hamerhaaien, voshaaien, inktvissen, octopussen en zeeslangen.td>
Handig: de lokale bevolking spreekt Engels, omdat dit een verplicht vak is op school.
Accommodatie: gedurende de opleiding verblijf je het comfortabele duikresort, welke aan het strand te vinden is. De accommodatie zit bij de prijs inbegrepen.
Faciliteiten op het duikresort: bar, restaurant, klaslokalen, duikshop, een ruimte waar alle duikspullen worden bewaard, een strand met strandbedjes, Wifi, duikboten en een pluspuntje is dat de eigenaar van het resort Nederlands is.
Prijs: vanaf 2.999 euro voor zeven weken (voor degene die al brevetten heeft).
vanaf 3.559 euro voor acht weken (voor degene die nog geen enkel brevet heeft).
Prijs is inclusief: alle duikopleidingen, accommodatie gedurende de opleiding, huur van de duikuitrusting, handleidingen voor de cursussen, ongelimiteerd duiken, welkomstdrankje en restaurant kortingen van 10%.