Bucket list item: slapen op een vlot

Kom tot rust op een vlot

Zin om een aantal dagen back to basic te gaan? Om heerlijk tot rust te komen in een groenrijk natuurgebied, waarbij het enige geluid dat je hoort afkomstig is van de tsjirpende vogels en het kabbelende water? Dan is deze activiteit echt wat voor jou!
Bucketlist overnachting op een vlot

Slapen op een vlot

Een aantal nachten verblijven in een luxe hotel is leuk, maar eerlijk, hoeveel hotels zijn er zo bijzonder dat je er na een aantal jaar nog steeds aan denkt wanneer iemand vraagt of je nog een leuke hotel-tip hebt? Juist, dat zijn er weinig. Besluit je echter om een aantal nachten op een vlot op het water te overnachten dan garanderen wij je, daar denk je regelmatig aan terug.

Om het kampeervlot te bereiken stap je in een Canadese kano om al peddelend uit te komen bij jouw avontuurlijke, houten onderkomen. We hebben het dan niet over een lullig, krakkemikkig vlotje wat enigszins iets weg heeft van de exemplaren die jij vroeger in elkaar flanste, nee we hebben het over een solide kampeervlot van maar liefst 25 m2, waarop een houten hut staat van circa 12,5 meter. Aan ruimte dus absoluut geen gebrek!

Op dit vlot kun je in de avond heerlijk onderuit gezakt in je stoel, met een koud biertje en het pruttelende eten dat op de gasbranders staat genieten van de ondergaande zon. Ben je toe aan pure ontspanning, dan is het slapen op een vlot een item voor op jouw bucket list.

Vlotkamperen

Het slapen op een vlot is naast dat het een onvergetelijke beleving is, erg comfortabel. Deze drijvende hutjes hebben voldoende ruimte voor vier volwassenen en zijn voorzien van allerlei extra’s om het verblijf zo ontspannen en aangenaam mogelijk te maken. Het enige wat op het vlot ontbreekt is een toilet, daarvoor moet je een kleine vijf minuten kanoën. Heb je iets teveel drankjes op en kun je het echt niet meer houden, dan is er wel een nood-wc aanwezig.

De hele dag op het vlot doorbrengen is rustgevend, maar mocht je je toch wat gaan vervelen dan is er in de omgeving genoeg te beleven. Kano het gebied door, neem een duik in het water, ontdek de omgeving op een mountainbike of huur een sloep. Na een aantal dagen ronddobberen op het water voel jij je als herboren!

Heb je zin om te logeren op het water? Voeg dan ‘slapen op een vlot’ toe aan jouw bucket list. Dit wordt gegarandeerd een een speciale overnachting om nooit te vergeten. 
Slapen op een vlot Bucket list

Praktische informatie vlotkamperen

Activiteit : Slapen op een vlot
Wanneer : Van april t/m oktober
Waar : Utrecht – Jachthaven Marnemoende
                  Noord Brabant – Jachthaven de Cleypoel
                  Zuid Holland – De Kagerplassen
                  Belgisch Limburg – Maascentrum de Wissen
Prijs : Vanaf 139 euro voor twee nachten
Minimum leeftijd: 21 jaar
Het is verboden om: te barbecueën op het vlot. Vuur + een houten vlot = een slechte combinatie

Zet een overnachting op een vlot op jouw Bucket list.

Een drijvende overnachting iets voor jou?