Bucket list item: strandzeilen in Zeeland

Zeeland

Zit jij door jouw bucket list te scrollen en denk je waar ga ik in godsnaam de tijd en het geld vandaan halen om alle activiteiten te kunnen afvinken? Dan hebben we goed nieuws. Je hoeft namelijk niet voor alle bucket list waardige activiteiten naar het buitenland af te reizen! Met deze activiteit is een dagje naar Zeeland inplannen al voldoende, dus veel tijd en een zak met duiten heb je er niet voor nodig. Eenmaal aangekomen in Zeeland ga je natuurlijk naar het mooiste stuk van de provincie, het strand. En kies vooral een dag uit dat de mussen niet van het dak vallen en er juist een goed windje staat.

Strandzeilen in Zeeland

Heb je een aantal vrienden of familieleden opgetrommeld om met jou naar Zeeland te gaan en staat er een wind? Top! Strandzeilen is namelijk ontzettend leuk om met meerdere personen te doen, zodat je kunt kijken wie het lef heeft om het hardst en behendigst over het strand te scheuren. En je raadt het al, hoe harder het waait hoe harder jij over het zand zoeft. Jouw zeilwagen, oftewel blokart, heeft een groot zeil dat lekker veel wind vangt en het vergt de nodige skills om het wagentje onder controle te houden. Een echte uitdaging dus, en wat een kick krijg je ervan als het lukt. Lijkt het jou fantastisch om met een hoge snelheid over het strand te racen en jouw vrienden te verslaan, zet dan deze activiteit op jouw bucket list.

Safety first

Blokarten gaat hard en daarom kan je bij aankomst op het strand niet gelijk in jouw zeilwagen springen en weg zoeven. Voordat jullie van start gaan wordt er eerst een uitgebreide instructie gegeven door een professionele instructeur. Hij leert je hoe je kunt omgaan met jouw blokart, hoe je het moet besturen en erg belangrijk; hoe je meer snelheid kunt maken. Ook laat hij zien hoe je de meest perfecte bochten kunt maken. In groepjes van twee personen wordt er na deze tips geoefend, terwijl de instructeur jullie nog van de nodige aanwijzingen voorziet. Zodra jullie het kunstje redelijk onder de knie hebben is het tijd voor actie: ready, set, go!

Praktische Info

Bucket list activiteit strandzeilen in Zeeland
Wanneer: maart t/m november
Waar: Noordzeestrand bij de Brouwersdam in Zeeland, Nederland
Duur: Circa twee uur
Geschikt voor: alle leeftijden
Prijs: 30 euro per persoon
Locatie:  prachtig breed strand, wat zich perfect leent voor een race! Aan het strand ligt een groot strandpaviljoen waar je na het racen nog kunt nagenieten.
Inclusief:  instructies van een instructeur (NL en ENG), alle nodige materialen en gratis parkeren
Kleding voorschriften:  sportief
Vereisten:   portie lef en uithoudingsvermogen
Inclusief:  instructies van een instructeur, alle nodige materialen en gratis parkeren

RelatedPost