Party to the max op Sziget Festival in Boedapest!

Obuda Eiland – Festival in Boedapest

Op een klein eilandje midden in de Donau is het met name in augustus zwaar afzien. Al leunend tegen een alles behalve palmboom-achtige-plant lurk je bij een groot gebrek aan vocht uit een denkbeeldige cocosnoot. Het enige geluid dat jij hoort is dat van het kabbelende water en je gevederde vrienden in de boomtoppen, die wanneer je honger hebt ineens op jouw zenuwen blijken te werken. Een week doorbrengen op dit eiland is in één woord ‘overleven’. Expeditie Robinson is er niets bij. De kilo’s vliegen ervan af en na een aantal dagen is er van het goedlachse gezelschap waar jij eerder onderdeel van uitmaakte weinig positiefs over.

Just kidding! Op het Obuda eiland in de Donau barst het ieder jaar in de eerste week van augustus van de meest kleurrijke mensen. Mensen die uit hun dak gaan tijdens dit festival in Boedapest, zich laten meevoeren op de maat van de muziek en die bij ieder optreden weer overrompeld raken, want OMG de line up is intens.

Sziget Festival ; Hongarije here we come

In 1993 vond de bescheiden, eerste editie van Sziget festival plaats. Inmiddels zijn we 23 jaar verder en het festival in Hongarije is uitgegroeid tot één van de grootste multiculturele festivals binnen Europa. Vorig jaar trok dit feestwalhalla meer dan 440.000 bezoekers, afkomstig van over de hele wereld. Op ‘The Island of Freedom’, zoals de organisatoren het noemen, vind je circa vijftig podia met ieder een eigen geluid.

Bij het bekijken van de programmering stuiteren we bij Bookitlist op onze stoel. Artiesten zoals Rihanna, Bastille, Tinie Tempah, The Chemical Brothers en Muse zullen dit jaar gegarandeerd een verbluffende show neerzetten en dj’s als David Guetta, Afrojack, DVBBS en Fedde le Grand zorgen voor een boven zichzelf uitstijgend publiek. Het leuke aan Sziget is dat niet alleen de reeds gevestigde namen voorbij komen, zij bieden nieuwkomers en acts met potentie de kans om door te breken. Ook krijgen muziekstijlen zoals metal, folk, blues en alternatief op dit evenement een eigen podium.

Sziget Festival in Boedapest

Peter Szanto
Flickr ©
Derzsi Elekes Andor
Flickr ©
Marcel Klinger©

Sziget: de party-hemel

Zin om even te relaxen en de voetjes wat rust te geven? Neem plaats op een bankje in het theater en bekijk een voorstelling, stap de circustent binnen of kom in touch met jouw feelings in de spirituele zone. Met jouw handdoekje lekker op het strand bivakkeren en een powernap doen behoort ook tot de mogelijkheden. Van al dat dansen krijg je natuurlijk honger. Op de meeste festivals schuif je dan snel een kleffe pizzapunt naar binnen om daarna zo snel mogelijk weer verder te gaan.

Op Sziget festival is dat niet nodig! Je hebt zeeën van tijd en een hapje eten is het ideale moment om even bij te komen. Er zijn vele restaurantjes, barretjes of theehuizen dus de keuze is reuze. Loop je op dit festival de liefde van jouw leven tegen het lijf, dan is trouwen in de one and only Sziget kapel ook nog een optie. Sziget: een stukje hemel op aarde!

Wat Praktische informatie voor het muziekfestival in Boedapest

Zeven dagen achter elkaar feesten is top. Om dit vol te kunnen houden zullen er tussendoor wat slaapuurtjes moeten worden ingelast. Het is mogelijk om een slaapplek te boeken op het eiland, zodat je bij de eerste zonnestralen in de ochtend meteen jouw tent uit kunt springen. Vervolgens kun je weer verder gaan waar je was gebleven.

Wil je liever in een rustigere omgeving slapen, dan vind je in de stad Boedapest de leukste accommodaties. Zorg er wel voor dat jij op tijd jouw slaapplek regelt. Je begrijpt dat met ruim 400.000 party-gangers de hotels, appartementen en hostels snel vol zitten.

Ben jij er klaar voor om zeven dagen lang op één van de beste festivals van ons continent uit jouw dak te gaan?

Sziget Festival 2016

Maël Racapé
Flickr ©
Mishimoto
Flickr ©
Gergely Csatari
Flickr ©
Markeer dan 10 t/m 16 augustus in jouw agenda en boek jouw Sziget tickets voor het Sziget Festival in Boedapest of zet dit festival op jouw Bucket List!
Los gaan tijdens het Sziget Festival

 

RelatedPost