Bucket list item: maak een tandemsprong in Praag

Een parachutesprong maken is legendarisch

Zelfverzekerd stap je met jouw uitrusting en een ervaren parachutist in het vliegtuigje. Het enige wat je naast jouw parachute aan boord dient mee te nemen is een flinke portie lef. Check! Het vliegtuig gaat steeds hoger en daarmee stijgt ook de adrenaline die door jouw lichaam giert.

Vanuit het raampje zie je dat jullie erg hoog zitten, maar wanneer de deur van het vliegtuig opent, je naar de rand schuifelt en de duizelingwekkende diepte inkijkt, besef je je pas hoe hoog. Even ervaar je een gevoel van angst, want we zijn er nu eenmaal niet aan gewend om van een hoogte van circa drie kilometer naar beneden te springen, maar wanneer de parachutist je bemoedigend op de schouder klopt en vraagt of je er klaar voor bent, knik je voorzichtig ja.

Door een lichte duw in de rug voel je dat je naar voren kantelt, de afgrond in. De eerste zestig seconden zijn een vrije val en OMG wat een kick krijg je daarvan! Dit is een onvergetelijke ervaring waaraan weinig ervaringen ooit nog kunnen tippen.

Na een minuut gaat de parachute open en jullie dwarrelen vredig naar de landingsplek. Het maken van een tandemsprong is voor iedere waaghals en adrenaline junkie een waar item voor op de bucket list!
Bucketlist Tandemsprong

Tandemsprong in Praag

Besluit je om de sprong van jouw leven te maken dan is het natuurlijk een goed idee om dat in een mooie omgeving te doen. Bij Bookitlist hebben we daarom deze activiteit gekoppeld aan de Tsjechische hoofdstad, Praag.
Naast het schitterende landschap en haar gastvrije bevolking heeft deze stad in de maanden april t/m oktober vrijwel gegarandeerd mooi weer. Wanneer je namelijk deze uitdaging aangaat is het natuurlijk wel fijn dat er geen bak regen uit de lucht komt vallen en die kans is gedurende deze periode van het jaar in Praag klein.

Daarnaast is het leuk om na de tandemsprong nog een aantal dagen te vertoeven in deze prachtige stad. Er is zoveel te zien en te beleven, een stedentrip naar Praag in combinatie met een tandemsprong is gegarandeerd een onvergetelijke herinnering. De oude gebouwen, de pittoreske straatjes, hippe restaurantjes en alternatieve barretjes in overvloed maken de stad ontzettend leuk om doorheen te slenteren.

Ook de cultuursnuivers onder ons komen in Praag absoluut aan hun trekken. De Joodse wijk bevat één en al geschiedenis en het oude centrum herbergt veel gebouwen en beelden met een verhaal. In de nacht tot laat door feesten is met de vele clubs en te gekke underground scene die de stad rijk is ook geen enkel probleem, het enige probleem is dat jij niet alle clubs kunt zien in een paar dagen tijd.

Wil jij een tandemsprong maken boven een indrukwekkend landschap, voeg dan ‘Tandemsprong Praag’ toe aan jouw bucket list. Dit wordt een trip om nooit te vergeten.
Parachutesprong Praag

Praktische informatie Prachutespringen

Activiteit : Tandemsprong/parachutesprong maken in Praag
Wanneer : Van april t/m oktober
Minimum leeftijd: 10 jaar
Maximaal gewicht: 120 kilo
Ervaring : niet nodig, je springt met een ervaren parachutist
Vervoer : Vliegtuig naar Praag, vanaf de airport brengt een shuttlebus jullie naar de locatie waar de tandemsprong plaats gaat vinden.
Prijs : Goedkoop parachutespringen vanaf 155 euro per persoon
Extra : Het is mogelijk om jouw sprong te laten filmen. Dit filmpje krijg je dan mee op een USB stick, dat is nog eens een leuk aandenken!

Zet het maken van een tandemsprong in Praag op jouw Bucket list of boek direct!

Maak de sprong van je leven!

RelatedPost