Zet je auto aan de kant voor deze leger tank

Een kroegentocht door Amsterdam, met zijn alle rondrijden op een bierfiets of proberen te ontsnappen uit een Escape room; het zijn bekende activiteiten voor een dag op pad met je vrienden of dé ingrediënten voor een dertien in een dozijn vrijgezellenfeest. Wat bij deze activiteiten ontbreekt is een dosis actie, testosteron en originaliteit. Wat te denken van een tank besturen?

Heb je een fascinatie voor grote, krachtige voertuigen? Hoe groter hoe beter. Niet? Misschien is dit dan iets voor je: www.libelle.nl. Bij het geluid van zware motoren en het zien van een dikke Hummer gaat onze hartslag nou eenmaal omhoog. Dus wij vroegen ons af hoe het zou zijn, om één van de meest krachtige voertuigen van de wereld te besturen. Een voertuig van circa 14 ton, waarmee je de meest ruige terreinen trotseert en voor geen enkel obstakel aan de kant gaat; de imposante tank. Het goede nieuws is dat een aanmelding voor het leger niet eens nodig is! Ja je leest het goed: het is mogelijk om met je vrienden in een tank met 300 pk een rauw en uitdagend terrein te trotseren.

Alles moet kapot tijdens het tank besturen

Het terrein waar je over heen gaat razen werd door het Duitse leger aangelegd, zodat tankbestuurders werden klaargestoomd voor de meest extreme omstandigheden. Zo bestaat het terrein uit steile heuvels, modderige ondergronden en omgevallen obstakels. Het mannelijkste onderdeel van dit parcours is carcrashing, waarmee echt al het voorgaande wordt overtroffen. Een auto blokkeert de doorgaande weg. Eromheen rijden? Haha! Volle gas vooruit en eroverheen! Als dit niet in de categorie ”Vin Diesels dagelijkse kost” valt…

Tank rijden in Duitsland

Ga jij rijden in een tank, dan moet dit natuurlijk wel een passende omgeving. Scheurend in een leopard tank in de juiste setting maakt het net allemaal wat meer compleet.                                    

Wil je een tank besturen, dan gelden er een aantal voorwaarden;

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs klasse B
  • Je bent bereidt om een aansprakelijkheidsverklaring te tekenen
Wil jij ook een tank besturen? Ga naar Duitsland of zet deze activiteit direct op jouw Bucketlist.

Tank Rijden is iets voor mij!