Hou je van de natuur en toevallig ook nog eens van surfen? Dan is het plaatsje Tofino in Canada echt iets voor jou. Een plaats in Canada wat het niet moet hebben van de grootte of het aantal inwoners, maar puur van haar aangeboren schoonheid.

De plek heeft circa 2000 inwoners, maar het aantal mensen dat hier rondloopt loopt flink op gezien het aantal toeristen waaronder de plek erg populair is.

Canada Tofino

Tofino Vancouver Island

Zowel in de zomer als in de winter is Tofino Vancouver Island een prachtige plek om te bezoeken. Het winter weer heeft een wild karakter wat voor prachtige beelden zorgt. Spectaculaire stormen zorgen in de winter voor indrukwekkende plaatjes vanaf het strand, het water van de Pacific Oceon spuwt met een enorme snelheid tegen de rotsen aan.

Het is dan ook mogelijk om via de Wild Pacific Trail via een Cliff-top uitzicht de actie van erg dichtbij mee te maken.

In de zomer kun je net als in de winter genieten van de natuur en bijbehorende dieren en stranden. Wat het natuurlijk weer vanuit ander prachtig perspectief laat zien.

Tofino Whale Watching

Het plaatsje in de Canadese provincie Brits-Columbia heeft echter nog veel meer te bieden voor de natuurliefhebber.

Rond half maart tot en met half april laten zich jaarlijks aan de kust vele grijze walvissen zien. Er worden diverse bootexcursies aangeboden waarbij je de walvissen kan gaan spotten. Rondom deze periode vinden er zelfs activiteiten en festiviteiten plaats om te vieren dat deze prachtige zoogdieren er weer zijn.

Overigens is het spotten van de walvissen mogelijk tussen april en oktober omdat er genoeg walvissen achterblijven, van de vele duizenden welke jaarlijks langs zwemmen.

Tofino Whale Watching

Op pad in de Pacific Rim National Park

Heb je nog niet genoeg van de natuur gezien? Ga dan zeker naar het Pacific Rim National Park. In dit regenwoud kun je diverse prachtige wandelingen maken.

Het kan zijn dat je gaandeweg een adelaar voorbij ziet vliegen of andere prachtige vogels. Bij het strand waar je vaak langs komt, kun je genieten van de zeehonden of bijvoorbeeld zeesterren die zich vaak laten zien.

En als je geluk hebt zie je een zwarte beer of wolf voorbij komen. Via diverse excursies ga je op zoek naar deze en meer geweldige dieren.

Tofino Canada beer excursie

Surfstranden

Chestermanbeach en Longbeach zijn twee prachtige stranden in Tofino Canada welke het wandelen meer dan waard zijn.

Door de enorme hoge golven is het ook erg geliefd bij de surfers. Diverse surfers voeren hier
Dan ook prachtige kunstjes uit op hun surfboard. Je kan natuurlijk ook zelf je surfboard pakken en
kijken wat je zelf in petto hebt.

RondReis West-Canada

Tofino is een van de vele mooie plekken in Canada. Lijkt jou het iets om in een auto het westen van Canada te ontdekken? Van de grote stad Vancouver tot en met kleine authentieke dorpen en met regelmaat de meest mooie natuurparken om te betreden..

Een Rondreis door het Westen van Canada maken?