Ontdek het nachtleven van Belgrado

Belgrado

Denk je aan Servië, dan denk je helaas al snel aan de turbulente geschiedenis die het land heeft. Door de vele bombardementen die in de jaren ’90 hebben plaatsgevonden kiezen toeristen die een trip richting het Oosten van Europa willen maken, liever voor steden als Boedapest en Praag. Zonde, want in Belgrado valt ontzettend veel te beleven!

De studentenstad Belgrado

In de hoofdstad van Servië wonen circa één miljoen mensen, hiervan bestaat een groot gedeelte uit studenten. Studenten houden van een drankje en een dansje, en daar speelt de stad goed op in. In het centrum van de stad vind je de zogenaamde winterclubs. Zij openen hun deuren vanaf oktober t/m de maand mei. In de overige maanden is de stad, stil en uitgestorven; de studenten houden dan een zomerslaap.

Haha, tuurlijk niet!  Het uitgaan in Belgrado kent geen limit; Wanneer de winterclubs sluiten gaan de zomerfeesten van start! Deze meeslepende feesten vinden plaats in de clubs die aan de Sava en de Danuba rivier liggen. Geen zin om de heupen los te gooien? In het centrum zijn er veel volkscafé’s; ‘Kafana’s’, waar een relaxte flow hangt. Onder het genot van een drankje, een hapje en goede muziek bijkletsen met een aantal vrienden is waar het hier omgaat.

Uitgaan in Belgrado: Novi Beograd; discotheken op het water

De drijvende clubs op het water in de wijk Novi Beograd mag je niet missen! Hier kan jij totdat de zon opkomt volledig uit je bol gaan. Van welke muzieksoort je ook houdt, in de wijk Novi Beograd vind je werkelijk alles: van elektronische dance-muziek tot aan de lokaal geliefde Balkanmuziek.

Deze bruisende wijk staat bekend als het meest hippe en trendy gedeelte van de stad. Op de rivier zijn ook veel drijvende restaurants te vinden, waar de heerlijkste visgerechten worden geserveerd. Voor een hapje en een dansje ga je in de zomermaanden naar de wijk Novi Beograd!

Festivals in Belgrado

Bookitlist is dol op festivals, jij ook? In Belgrado worden jaarlijkse veel culturele evenementen georganiseerd en het leuke is, ze zijn gratis! Voorbeelden van enkele festivals zijn het filmfestival ‘FEST’, het theaterfestival (BITEF), het bierfestival en het zomerfestival (BELEF). De festivals vinden in de zomermaanden plaats, sommige duren een aantal dagen, anderen zelfs een aantal weken!

Plan een trip naar Belgrado!

Binnen 2,5 uur tijd en een kleine 100 euro per persoon vlieg je naar deze fantastische stad, waar jij gegarandeerd onvergetelijke herinneringen aan zal maken. Dat het nog niet toeristisch is, brengt alleen maar voordelen met zich mee: de prijzen zijn in verhouding tot Nederland laag, er lopen geen hordes fotograferende en sjokkende toeristen voor je neus die jouw uitzicht belemmeren en je ervaart Belgrado op zijn puurst! Waar wacht je nog op, plaats ‘je onderdompelen in het nachtleven van Belgrado’ op jouw bucket list!

Bucketlist item: uitgaan in Belgrado ontdekken
Wanneer:  De clubs in het centrum in de winter, de drijvende clubs in de zomer
Prijs vliegticket: circa 75 euro
Vervang je standaard uitgaansavond door een avond Belgrado. Zet deze activiteit op jouw Bucket list of boek direct.
Op Pad in de stad Belgrado