Wil jij tijdens een reis door Zuid Afrika iets betekenen voor de lokale bevolking? Vrijwilligerswerk in Kaapstad is dé manier!

Vakantie Kaapstad

Jaarlijks reizen duizenden toeristen af naar het mooie Zuid-Afrika. En daar kijken we bij Bookitlist niet raar van op. Het land heeft zoveel te bieden! Ongerepte natuur, avontuurlijke safaritochten, prachtige stranden en bijzondere steden. Zuid-Afrika is veelzijdig en daarom zal je er tijdens jouw vakantie uitstekend kunnen vertoeven.

Werken in kaapstad

Werken in Kaapstad

Echter heeft Zuid-Afrika ook een andere kant. Een minder aantrekkelijke kant, waar veel mensen hun ogen voor sluiten. Er heerst in het land erg veel armoede, waardoor veel mensen kampen met ondervoeding en ziektes als HIV/aids.

Daarnaast heeft het land een roerige geschiedenis, wat in het huidige straatbeeld nog steeds zichtbaar en voelbaar is. Zuid-Afrika timmert hart aan de weg, maar ze lopen in vergelijking tot wat de Westerse wereld gewend is nog ver achter.

Als vrijwilliger kan je daarom jezelf op diverse projecten nuttig maken en iets betekenen voor de lokale bevolking, de dieren of de natuur.

Ben jij er klaar voor om een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika te maken en jouw steentje bij te dragen? Zet dan deze activiteit op jouw bucket list.

Vrijwilligersprojecten Kaapstad

Lesgeven Kaapstad

Omdat er in Kaapstad veel moet gebeuren, is het aanbod aan vrijwilligersprojecten groot. Je kan dus als vrijwilliger jezelf aansluiten bij een organisatie die aansluit op jouw vaardigheden en wensen. Wil je iets voor de kinderen betekenen? Dan is het lesgeven op een schooltje of het begeleiden van kinderen op een kinderdagverblijf een waardevolle bijdrage.

Wilde dieren verzorgen Kaapstad

Kom je graag in aanraking met wilde dieren? Ga dan aan de slag bij een Wildlife Conservation Project. Tijdens deze vrijwilligersfunctie zet jij je in voor het behoud van bedreigde diersoorten. Je houdt je onder andere bezig met de opvang en het fokken van cheeta’s, neushoorns, leeuwen en andere soorten wilde dieren. Hoe onvergetelijk wil je het hebben?

Werken in het buitenland

Sportief bezig zijn in Kaapstad

Ben jij sportief aangelegd, dan weten we een fantastisch vrijwilligersproject ‘Surf and Adventure’. Ga met kansarme kinderen uit de sloppenwijk van Kaapstad dagjes uit en leer ze zwemmen, surfen en sandboarden! Ook leer je ze dingen waaraan ze de rest van hun leven iets hebben, zoals het omgaan met computers. Houd de straatkinderen van de straat, houd ze uit de buurt van criminaliteit en rottigheid en laat ze weer even onbezonnen kind zijn.

Zie jij het zitten om de diversiteit van Zuid-Afrika te aanschouwen en wil jij jezelf tijdens jouw reis inzetten voor de opbouw van het land? Zet dan ‘ vrijwilligerswerk in Kaapstad ’ op jouw bucket list of boek direct.

Bucket list activiteit: Vrijwilligerswerk in Kaapstad

Waar: Kaapstad
Beste reistijd Zuid-Afrika: september t/m april
Leuk om naast het vrijwilligersproject te doen: safari Kaapstad, relaxen op het strand en één van de vele nationale parken bezoeken.
Prijs vrijwilligersproject Kaapstad: vanaf 1.325 euro
Tips Kaapstad:  beklim de Lion’s Head voor een schitterend uitzicht over de stad, volg een kookcursus zodat jij thuis nog kunt nagenieten van de Afrikaanse keuken en breng een bezoek aan de townships.
Op naar Kaapstad!