Bucket list item: vrijwilligerswerk met leeuwen

Vrijwilligerswerk met leeuwen

Ben je dol op wilde dieren?
Steek jij graag jouw handen uit de mouwen?
Lever je graag een positieve bijdrage?
Wil je een avontuurlijke, verre reis maken?

Beantwoord jij alle bovenstaande vragen enthousiast met ‘Ja’, dan klinkt vrijwilligerswerk met wildlife je waarschijnlijk goed in de oren.

Het vrijwilligersproject Lion Breeding in Zuid-Afrika is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij het verzorgen van de meest indrukwekkende leden van de Big Five.

Onvergetelijk vrijwilligerswerk met dieren

Als wildlife vrijwilliger bestaat jouw takenpakket grotendeels uit het voeden en verzorgen van leeuwenwelpjes. Deze kleine hummeltjes zijn dol op aandacht en ontvangen graag een grote dosis liefde. Geloof ons, het beeld van een klein welpje dat op jouw schoot ligt zal je nooit meer vergeten.

Naast het verzorgen van de jongste leeuwtjes zal jij je ook actief inzetten voor het verzorgen, observeren en oplappen van de zieke leeuwen. Dit alles moet natuurlijk gebeuren binnen een schone omgeving en daarom help je ook bij het verschonen van de hokken. Maak jij graag onvergetelijke herinneringen aan? Zet dan deze activiteit op jouw bucket list. Werken met deze dieren in het buitenland is uniek! Daarnaast zal je naar Afrika reizen wat ook een bijzondere ervaring is.
bucket-list-leeuwen-verzorgen

Vrijwilligersproject Lion Breeding

Wil je deelnemen aan het vrijwilligersproject Lion Breeding, dan zal je op de eerste plaats naar Zuid-Afrika moeten reizen. Het vrijwilligersproject ligt op een privé farm in het plaatsje Brits, wat op ongeveer twee uren rijden van de hoofdstad Johannesburg ligt.

Het doel van het vrijwilligersproject is om de populatie leeuwen te laten groeien, want op dit moment worden ze eerder met uitsterven bedreigt. Hun specialisatie ligt dan ook bij het fokken en grootbrengen van deze prachtige dieren.

Leeuwen verzorgen

Daarnaast vangen ze zieke dieren op, verzorgen ze en plaatsen ze indien mogelijk weer terug in het wild. Een belangrijke taak is ook het voorlichten van de nieuwe generatie. De farm wordt daarom regelmatig opengesteld voor scholen, zodat kinderen alles kunnen leren over het behoud van de natuur en de bescherming van alle dieren die er leven.

Ben jij klaar voor dit Zuid-Afrikaanse avontuur en wil jij graag onderdeel zijn van het project dat zich inzet voor het behoud van leeuwen? Zet dan deze activiteit op jouw bucket list of boek direct!

Praktische informatie Vrijwilligerswerk Afrika Wildlife

Bucket list item: vrijwilligerswerk met leeuwen
Locatie: Brits in Zuid-Afrika
Duur van het project:  twee weken
Startdata: de eerste en derde dinsdag van de maand
Werkzaamheden:  verzorgen en voeden van de leeuwenwelpjes en zieke leeuwen, hokken verschonen en voorlichting geven op scholen
Prijs: 1.375 euro voor twee weken
In de prijs inbegrepen:  drie daagse oriëntatie in Johannesburg, accommodatie voor twee weken, lesmateriaal, maaltijden met uitzondering van de lunch op werkdagen en de transfer naar het vliegveld.
Onderkomen: gedeelde accommodatie met een aantal andere vrijwilligers
Minimum leeftijd: 18 jaar

Zet vrijwiligerswerk met leeuwen op jouw bucket list!

Lijkt je dit iets voor jou?