Bucket list item: Een Boomhut Overnachting

De boomhut; een ultieme slaapervaring

De bel gaat. Als je opendoet zie je één van jouw beste vriendjes voor de deur staan, degene die altijd de leukste plannen heeft. Hij glimlacht van oor tot oor, want hij moet je iets fantastisch laten zien. Jullie rennen de straat uit, op naar het stuk groen in jullie woonwijk. Van je ouders mag je eigenlijk niet zover weg van huis, maar wat maakt het uit, jullie zijn op avontuur.

Vol trots laat hij de boom zien die hij die ochtend heeft ontdekt. Je ziet meteen wat hij bedoelt, dit is de perfecte boom! Deze boom gaat de basis zijn voor de hut die jullie al maanden in gedachte hebben. Komt deze scene jou ook bekend voor? Heb jij vroeger ook meerdere pogingen gedaan om een boomhut te bouwen? Dan hebben we bij Bookitlist een must-do item voor jouw bucket list gevonden! Namelijk het volgende Boomhut Hotel!
Bucket list overnachting boomhut

Een Boomhut overnachting in een magisch Dorp

Borgo di Gello is een rustig en magisch dorpje, gelegen in Toscane. In dit plaatsje vind je Novanta, een eigenzinnig en origineel hotel waar je de relaxte Italiaanse levensstijl kunt ervaren. Het hotel bestaat uit indrukwekkende middeleeuwse kamers en appartementen, maar dat is niet waar we bij Bookitlist op in willen zoomen. Wij hebben ons oog namelijk laten vallen op de Novanta Treehugger, oftewel de boomhut!

Deze spectaculaire boomhut is gebouwd in een tweehonderd jaar oude eik, bestaat uit twee platforms en heeft een te gek uitzicht over de vallei. In de boomhutten die je vroeger maakte was een overnachting waarschijnlijk niet aan te raden, maar in deze hut kan je moeiteloos dagen verblijven.

Relax in de avond met het sfeerlicht dat de vuurvliegjes produceren op jouw terras met een glas Italiaanse wijn en geniet van de omgeving. Hoor je wat geritsel in de struiken onder je? Dat zou heel goed kunnen, want er lopen in de omgeving wilde zwijnen rond.

Een nacht doorbrengen in een boomhut is een echte beleving! Zie jij dit zitten? Zet dan deze vakantie in een boomhut op jouw persoonlijke bucket list. Als dit geen orginele overnachting is.
Slapen in een boomhut

Praktische informatie – Overnachting in een boomhut

Faciliteiten in de boomhut

Slapen en ontspannen in de boomhut gaat moeiteloos. Er staat een groot tweepersoonsbed waar je heerlijk in touch met de natuur kunt slapen. De hut heeft verschillende hangouts zodat je op ieder moment van de dag kunt genieten; in de zon of juist in de schaduw.

Een wc en een douche in de boomhut zouden natuurlijk optimaal zijn, maar dit gaat net een stapje te ver. Gelukkig hoef je hiervoor slechts 50 meter te lopen. De boomhut heeft, in tegenstelling tot het exemplaar uit jouw jeugd, elektriciteit dus je kunt je telefoon en laptop gewoon opladen, ideaal!

De prijs voor een overnachting

Een nacht doorbrengen in de Treehugger kost je circa 98 euro per nacht inclusief ontbijt. Hierbij ontvang je bij aankomst ook een fles Prosecco (een perfect begin van een onvergetelijke beleving). Een boeking is alleen mogelijk wanneer je minstens twee nachten wilt verblijven, maar geloof ons één nacht zou sowieso te weinig zijn.

Faciliteiten op het terrein

Op het terrein van Novanta kunnen jullie je uren vermaken. Zo is er een wellness centrum, een poolbar, een kampvuurplaats en een restaurant waar ze de beste Italiaanse lekkernijen serveren. Ook is het mogelijk om een kookworkshop te volgen of om gebruik te maken van de BBQ.

Activiteiten in de omgeving

Houd je wel van wat actie, dan is de keuze in de omgeving van Borgo di Gello enorm. Ga bergbeklimmen, zwemmen in de rivier, boogschieten, outdoor klimmen, mountainbiken, truffels zoeken, paardrijden, vissen of het Nationale Park bezoeken. De dorpjes in de omgeving verkennen is natuurlijk ook een goed idee, want het Toscaanse landschap is meer dan mooi.

Kaart:

Lijkt een boomhut overnachting je iets voor jou? Voeg dan de activiteit ‘slapen in een boomhut’ toe aan jouw bucket list.

Slapen in een boomhut?