Weekend Sevilla; bezoek de leukste en zonnigste stad van Spanje

Wat is de mooiste stad van Spanje? Deze vraag is meer dan lastig. Spanje heeft zoveel mooie plaatsen die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben.

Maar, wat we bij Bookitlist wel kunnen zeggen is dat Sevilla in ieder geval tot één van de mooiste en zonnigste steden van het land behoort.

Hoogtepunten Sevilla op een rijtje

De Arabische invloeden zijn hier goed zichtbaar. Dit zorgt voor een mystieke touch. En de vele smalle straatjes die je in de oude wijken vindt verbergen de leukste fotogenieke plekjes.

Eindeloos ronddwalen door het historische centrum. Of op zoek gaan naar de leukste tapasrestaurantjes.  Je ogen uitkijken tijdens een flamenco show en/of tot rust komen in een Arabisch badhuis. Je leest het al, tijdens een weekend Sevilla zul jij eindeloos veel mooie herinneringen aanmaken.

Dankzij de vele bezienswaardigheden in Sevilla en omgeving, de levendigheid in de stad,
verdient deze stad zeker een plek op jouw stedentrip bucket list!

weekendje weg Sevilla

Ontdek het nachtleven tijdens een weekend Sevilla

Overdag is de stad al leuk, maar in de avond komt het helemaal tot leven. De Spanjaarden eten laat (na tien uur s’avonds). Dus pas later in de avond stromen de tapasbarretjes en terrasjes naast de toeristen die er al zaten ook vol met de lokale bevolking.

Het maakt voor de Sevillanen niet uit welke dag het is, het zijn echte levensgenieters en hierom is er iedere dag van de week van alles te beleven.

In de wijken Alameda en Triana vind je mooie pleinen waar je tot in de late uurtjes kunt borrelen en uit kunt gaan in de gezelligste barretjes.

Ook populair zijn de Cevezeria’s, oftewel de bierbarren waar ze een enorm assortiment aan verschillende soorten bier verkopen.

Wil je uit je dak gaan in de mooiste clubs van de stad dan is Isla de la Cartuja de plek waar je moet zijn. De meest epische feesten vinden in de clubs op dit eiland plaats tot vroeg in de ochtend.

Sevilla tips

Stap in een kajak en verken Sevilla

Door de stad slenteren is leuk, maar de stad vanaf het water bekijken is ook een toffe ervaring.

Stap met één van jouw vrienden in een kajak en peddel relaxed langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla.

De kajak toer duurt circa drie uur, waarbij je onder begeleiding van een gids het water op gaat.

Bezienswaardigheden Sevilla verkennen tijdens de fietstour

Wil jij zoveel mogelijk tijdens het weekend Sevilla zien, dan is een fietstoer door deze fantastische stad een goed idee.

Er is veel te zien, ook in de wijken die om het Sevilla centrum heen liggen, waardoor dit te voet bijna niet te doen is.

Het leuke aan de fietstoer is, dat wanneer je dit van te voren aangeeft, de gids rekening houdt met de wensen van de groep. Ga je dus met een groep vrienden naar Sevilla en willen jullie een privé toer? Esta no Problemo!

Zijn jullie natuurfreaks, of houden jullie van bijzondere architectuur, religieuze gebouwen of dompelen jullie jezelf het liefste onder in de hipste en meest vernieuwende plekjes van de stad? Geef het aan en de guide brengt jullie naar de leukste plekken.

Bezienswaardigheden Sevilla

Een kookworkshop volgen tijdens stedentrip Sevilla

Eet jij jouw vingers ook bijna op tijdens het nuttigen van een paella of een tapasdiner, dan is het meedoen aan een kookworkshop muy bueno!

Ga met jouw medecursisten naar de lokale markt waar de locals ook hun boodschappen inslaan en koop de lekkerste en meest verse producten. Hierna duik je met zijn alle de keuken in en ontdek je hoe je de meest smaakvolle Spaanse gerechten bereidt.

Zo kan jij, wanneer je weer terug bent in ons eigen landje, de indrukwekkendste gerechten op tafel zetten en jouw weekend Sevilla herbeleven.

Op naar Sevilla!

 

RelatedPost