Bucket list item: Ontdek Schotland met de auto en doe mee met de Whiskey Trip.

De Whiskey Trip in Schotland; de manier om het land te verkennen!

Schotland: de plek waar mannen, al druk blazend op een doedelzak, rondlopen in een geruite rok en waar de hele bevolking dol is op goede whisky en een grote portie haggis. Maar, naast dit standaard beeld dat we van Schotland hebben, heeft het nog veel meer moois te bieden.

Doordat het land het dunst bevolkte gebied is van het Verenigd Koninkrijk is de natuur gespaard gebleven. Geen drukke kruispunten, torenhoge flatgebouwen en hordes toeristen die de straten vullen. Gewoon het pure, rauwe Schotse landschap en een enorme lading rust.

Houd jij van lange uitgestrekte, groene vlaktes met grote meren en een goed glas whiskey? Dan is Schotland de plek om deze twee passies samen te laten komen. Doe mee aan de Whiskey Trip in Schotland en ontdek dit indrukwekkende land!
whiskey tour schotland

De Whisky Trail door Speyside – Schotland

De single malt whisky wordt grotendeels geproduceerd in de regio Speyside, dus dit is de aangewezen omgeving om langs de distilleerderijen te hoppen. Deze Whiskey trip in Schotland is gericht op de single malt whiskey, dus wil jij weten hoe dit goddelijke drankje wordt gebrouwen, alle soorten proeven die er maar zijn en in de avond met jouw vrienden jullie favoriet naar binnen gieten terwijl jullie aan een kampvuur relaxen in een oase van rust?

Tijdens de roadtrip door het Schotse landschap bezoek je acht distilleerderijen en één Speyside kuiperij. Na deze trip ben jij een ware whiskey kenner! Kan jij dit sterke drankje wel waarderen en houd jij ervan om in een auto door een onbekend en verrassend landschap te cruisen? Dan verdient deze activiteit een plek om jouw bucket list.
whiskey route schotland

anax44 Flickr ©

De Whisky Tour in het kort

De tocht der tochten begint in het hart van Speyside bij distilleerderij The Glenlivet. Jouw eerste bezoek aan de plek waar whiskey wordt gebrouwen zal je niet snel vergeten, want wat komt er een hoop kijken bij het maken van deze drank. Na een interessante rondleiding krijg je, wanneer je daar behoefte aan hebt, een glas twaalf of achttien jaar oude whiskey; bij Bookitlist zeggen wij daar geen nee tegen, kom maar op met die drank!

De tweede dag is het tijd voor de volgende distilleerderij, Glenfiddich in Dufftown. De Pioneer’s tour is hierbij een aanrader, want daarbij krijg je een fles Glenfiddich whiskey rechtstreeks van het vat en je neemt deel aan een masterclass whiskyproeven en ruiken.

Naast alle distilleerderijen die je gedurende de drie dagen bezoekt maak je ook nog een tussenstop bij de Speyside Cooperage; dit is de enige plek in Schotland waar de grote, houten vatten worden gemaakt waarin de whiskey wordt opgeslagen. Zo’n houten ton, dat is toch niet zo moeilijk om te maken? Haha! Het is echt vakmanschap en het is geen werk wat door machines wordt gedaan, alles gaat met het handje.

Kortom: tijdens deze tocht leg je flink wat kilometers door Schotland af waardoor je het land en haar inwoners leert kennen en je keert terug als een ware whiskey expert. Klinkt super toch?

Zin om met jouw vrienden een roadtrip te maken door het Schotse landschap? Plaats deze activiteit dan op jouw bucket list!

 Deze te gekke alcohol tour boeken

RelatedPost