Beleef het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld: Wimbledon!

Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld en wordt gezien als het meest respectabele toernooi van het jaar. Doordat de geschiedenis vele jaren teruggaat zijn er ook een aantal oude tradities aan dit indrukwekkende evenement verbonden. Zo kunnen de toeschouwers sinds 1877 ieder jaar genieten van aardbeien met slagroom, omdat ‘back in the days’ Wimbledon en de komst van de aardbeien een teken waren dat de zomer in aantocht was. Tijdens het toernooi gaat er maar liefst 27.000 kilo van deze roodkleurige vitaminebommetjes doorheen! Voor de spelers geldt er tijdens het toernooi een strenge dresscode, die als volgt luidt: kleed je in het wit, van top tot teen. Roger Federer droeg tijdens een toernooi witte sportschoenen met oranje zolen, hier is hij op aangesproken want oranje is geen wit beste Roger. Sensation White is er niks bij.

Wimbledon beleven

Jeremy Thompson/Flickr

Nederlands trots VS de recordhouder

Richard Kraijcek is de enige Nederlander die ooit het Wimbledon toernooi heeft gewonnen en daar zijn we trots op! Dit succes behaalde hij in 1996, het wordt dus wel weer tijd voor een nieuwe Nederlandse tennis ster die gaat pieken op het meest begeerde Grand Slam Toernooi. De persoon die de meeste Wimbledon titels op zijn naam heeft staan is Roger Federer. De Zwitser won 17! Grand Slam toernooien, waarvan er zeven overwinningen op Wimbledon plaatsvonden. Wij zijn onder de indruk!

Wimbledon beleven

Jeremy Thompson/Flickr

Wimbledon 2016

Op 27 juni 2016 gaat, het enige Grand Slam toernooi dat op gras wordt gespeeld, weer van start. De finale zal worden gespeeld op zondag 10 juli; wij van Bookitlist zullen dan niet bereikbaar zijn. Maar, hoe cool zou het zijn als je dit toernooi met al zijn charmes en eeuwenoude tradities live zou kunnen bijwonen? Een vliegticket naar Londen kan je tenslotte voor een mooi prijsje boeken, alleen die kaartjes voor de wedstrijden zelf; dat is een dingetje. Voor het toernooi van 2016 ben je te laat, tenzij je ergens een grote zak met geld op zolder hebt liggen. Wil je graag volgend jaar het Wimbledon toernooi bijwonen? Schrijf je dan voor december 2016 in voor de loting via de officiële website en wie weet ben je er dan in 2017 bij! Op de dag dat het Wimbledon toernooi van start gaat worden er ook nog een beperkt aantal kaarten aangeboden voor de deur, maar dan moet jij tot het kleine groepje geluksvogels behoren die via deze weg een kaart bemachtigd.

Wat? Wimbledon 2016
Wanneer? 27 juni t/m 10 juli 2016
Tickets Wimbledon 2016 is uitverkocht, better luck next year.

 

Wil jij hét tennisevenement van het jaar een keer bijwonen? Voeg de activiteit ‘Wimbledon beleven’ dan toe aan jouw bucketlist.