Weer eens wat anders; Zeevissen op de noordzee

Met je maten langs de waterkant, op een klapstoeltje, een hengel en een krat bier een potje vissen. Het is leuk, maar wat hier ontbreekt is een flinke portie sensatie! Hebben jullie een stel stevige zeebenen?

Sta dan op van die lullige klapstoel, trek een stel waterdichte laarzen aan en ga met een boot de zee op, ga zeevissen! Als een stel echte mannen, want echte mannen hebben geen viskraam of supermarkt nodig; echte mannen vangen godverdomme hun eigen vis!

Nederland is omringd door veel water, dus aan voldoende plek om rond te varen op een boot is er geen gebrek! Rijd naar onze mooie kust en stap op een echte vissersboot. Heb jij geen waterdichte, geschikte outfit om te gaan zeevissen? Trek dan niet meteen een sprintje naar de dichtstbijzijnde Decathlon, want de outfits zijn hier gewoon te huur.

Dagje Zeevissen

De keuze uit de verschillende vistochten is ruim dus er is voor iedere zeeman in spe wat wils.  Zo kun je gaan wrakvissen in de noordzee, gaan ankervissen of kiezen voor een avondtocht. Wil jij een specifieke vissoort aan de haak slaan? No problemo! Ga makreelvissen, zeebaarsvissen of zelfs haaivissen! De duur van de tochten varieert van vier uur tot acht uur, maar weet jij nu al dat jouw vissershart niet voldaan is na één of twee dagdelen vissen? Ga dan voor een meerdaagse vistocht; bij voldoende aanmeldingen gaan er namelijk ook vistrips richting Denemarken, Frankrijk en Engeland. Kijk, da’s weer eens wat anders als vissen in de plas bij jou om de hoek.

Wat heb ik nou aan m’n hengel?

Oke, iedere visser heeft het.. een foto van zijn grootste vangst ooit. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost om die ene moddervette karper binnen te halen, waarop jij zo trots was dat de foto de gehele contactenlijst in je whatsapp is doorgevlogen. Deze foto zal na een dag vissen op zee snel naar de achtergrond verdwijnen, want de vissen die jij hier aan de haak zal slaan zijn alles overtreffend! Makreel, zeebaars, kabeljauw, schar, tong en zelfs haaien! Dus zet je schrap wanneer je beet hebt, want je weet nooit welke grote jongen er aan de andere kant van de lijn hangt tegen te stribbelen.

Zeevissen een unieke ervaring

Warme Zomeravonden

In de zomermaanden is het mogelijk om in de namiddag/ avond te gaan ankervissen. Van 19:00 tot 00:30 uur gaan jullie op pad en richten jullie je vooral op het vissen van tong, paling en andere platvissen. Dit alles onder het genot van een hapje, een drankje, een muziekje en zonsondergang: waar wacht je op?

Zeevissen: informatie voor Vertrek

 PERIODE  Gehele jaar. (Afhankelijk van wat je gaat doen).
WAAR In Nederland kun je zeevissen in IJmuiden. (Bij voldoende belangstelling: Denemarken, Frankrijk en Engeland).
 MOGELIJKHEDEN  Anker-, haai-, makreel-, wrak- of zeebaarsvissen.
 BENODIGHEDEN  Mogelijkheid om visspullen/materialen te huren/kopen. Bevalt het? Dan kun je bijvoorbeeld een eigen Hengel kopen (gelijk een souvenir )
 ETEN  Eten en drinken is te verkrijgen aan boord.
 DUUR  Dag.
Zet zeevissen op Jouw Bucketlist of boek direct een trip!

Lekker zeevissen in IJmuiden?

RelatedPost