Bucket list item: zelf een vliegtuig besturen

Flying high

Heb jij altijd een grote fascinatie voor vliegtuigen gehad en lijkt het jou fantastisch om zelf plaats te nemen achter de stuurknuppel in de cockpit, dan is deze bucket list waardige activiteit wat voor jou. Voor een leuk bedrag is het namelijk mogelijk om vijftien minuten lang rond te vliegen in een klein vliegtuigje! Wel onder begeleiding van een ervaren piloot natuurlijk, dat is wel zo veilig.

De workshop; vliegtuig besturen

Voordat je achter het stuur van een vliegtuig kruipt is het handig daadwerkelijk te weten waar je mee bezig bent en daarom start de workshop met een theoretische uitleg over het vliegen. Na deze informatieve introductie stap jet samen met een ervaren piloot in de cockpit en is het tijd voor deze unieke beleving. De piloot verzorgt het eerste gedeelte van de vlucht en zorgt dat jullie veilig van de landingsbaan vertrekken en opstijgen. Zodra jullie op de ideale hoogte zijn beland zal jij achter de stuurknuppel plaatsnemen en de komende vijftien minuten als een ware piloot door het luchtruim vliegen. Als dat niet voor een dosis spanning en sensatie zorgt, weten wij het ook niet meer!

Micro Light vliegtuig

Het vliegtuigje waarin jij jouw vlucht zal maken is een Micro Light vliegtuig, welke erg licht is en gevoelig reageert op datgene wat de piloot doet. Dat maakt jouw eerste vliegervaring extra intens. Het gevoel dat je krijgt door een vliegtuig te besturen is magisch en de kans is groot dat je hierdoor de smaak te pakken krijgt en jouw vliegbrevet wilt halen. Heb je meteen weer een nieuw, avontuurlijk item voor jouw bucket list te pakken.

Deze onvergetelijke belevenis bestaat uit:

– Theoretische uitleg over het vliegen van een ervaren piloot
– 15 minuten zelfstandig vliegen in een Micro Light vliegtuig
– Een luchtdoop certificaat
– Een flinke dosis adrenaline

Na de landing is er tijd om nog na te praten met de piloot die jou tijdens de vlucht heeft begeleid. Heb je vragen voor hem, dan is dat het moment ze af te vuren! Tevens ontvang je een luchtdoop certificaat die je boven je bed kunt hangen en die jou aan deze onvergetelijke ervaring zal herinneren. Heb jij zin in een avontuurlijke activiteit en lijkt het jou geweldig om een vliegtuig te besturen dan is dit de activiteit die niet op jouw bucket list mag ontbreken. Ben je meer dan enthousiast en heb je geen zin om deze activiteit uit te stellen, boek dan direct!

Praktische informatie:

Bucket list activiteit Zelf een vliegtuig besturen
Waar: Teuge en Stadtlohn – Duitsland
Wanneer: Het gehele jaar mogelijk mits de weersomstandigheden dit toelaten
Prijs: vanaf 59 euro per persoon
Vliegtijd: 15 minuten
Leuke activiteit voor: vrijgezellenfeest