Zweef aan een zipline door de jungle; Be a Hero!

Me Tarzan. You Jane?

Met slechts een minuscuul broekje, zijn blote torso en zijn welbekende kreet slingerde hij aan lange liaanen behendig het oerwoud door. Geen boom was voor hem te hoog, lianen waren er in overvloed en zijn kracht was onuitputtelijk. Onder de indruk van de imposante jungle was hij echter niet; wel van Jane maar dat staat hier even los van. In tegenstelling tot Tarzan zijn wij niet opgegroeid in een land dat voor de helft bestaat uit jungle waar wilde dieren leven, die wij helaas alleen van National Geographic kennen. Ook bezitten wij niet de kracht en souplesse om ons al zwierend aan een liaan van de ene imposante boom naar de andere te verplaatsen. Dus wij zouden méér dan onder de indruk zijn wanneer we onder de hoge groene boomtoppen door het oerwoud kunnen zweven, nietwaar? Een stel gespierde bovenarmen heb je niet nodig, een portie lef en een gebrek aan hoogtevrees is daarentegen een must. Ziplinen is briljant!

De langste zipline ter wereld: Sun City – Zuid Afrika

In het zonnige Zuid Afrika ligt, met een lengte van twee kilometer, de langste zipline ter wereld. Daarnaast behoort deze baan ook tot één van de drie hoogste en de snelste ziplines ter wereld, want al hangend aan deze kabel bereiken mensen gemiddeld een snelheid van 120 kilometer per uur! Deze baan is dus alleen weggelegd voor snelheidsduivels en adrenaline junkies; heb je last van hoogtevrees of wil jij rustig aan een kabel bungelen om de omgeving in je op te nemen? Dan is deze baan niet geschikt. Een leuk bijkomend detail: je hangt bij deze baan in de Superman houding, dat wil zeggen: liggend op je buik met je hoofd naar voren en het is mogelijk om met twee personen tegelijkertijd te gaan. Zie jij jezelf al vliegen?

Het mooiste zipline parcours in Costa Rica – Arenal

Denk je aan Costa Rica, dan denk je aan jungle, vulkanen en avontuur; terecht! Ga je naar dit prachtige Midden-Amerikaanse land dan mag je een bezoek aan één van de meest indrukwekkende plaatsen van dit land, Arenal Park, zeker niet aan je voorbij laten gaan. In dit park staat de Arenal vulkaan, die tot 2010 behoorde tot de club van de meest actieve vulkanen ter wereld. Voor een uitbarsting hoef je niet bang te zijn, in de afgelopen jaren houdt deze gigantische jongen zich rustig. Het park bestaat verder uit buitengewone natuur, (regen)woud en een schitterend meer. Kortom: dit is hét perfecte zipline gebied! Kies voor de Monteverde Trek en ga tot een hoogte 100 meter, trotseer acht verschillende ziplines en raak onder de indruk van het Monteverde Cloud Forest. Kan het jou niet hoog genoeg zijn? Dan past de Arenal Trek waarbij je tot een hoogte van 200 meter gaat helemaal bij jou! Dit parcours ligt in het regenwoud en bestaat uit zeven verschillende ziplines.

Zipline back and forward in de Gravity Canyon – Nieuw-Zeeland

Dit gaat hard! Ben jij weer toe aan een flinke dosis adrenaline, dan is dit dé plek waar jij jouw shot kunt halen. Met een baan van 1,1 kilometer lang raas je met een tempo van 100 tot maximaal 160 kilometer per uur, in de superman houding met twee van je beste vrienden door het ruige, ongepolijste landschap. De kabel hangt in de Rangitikei Canyon a.k.a. Gravity Canyon waar een wilde rivier zijn weg doorheen baant. Deze zipline is geen eenrichtingsweg; wanneer je de overkant bereikt wordt je omgedraaid waardoor je nog een keer door het gebergte over het water mag racen. Hoe vet is dat!

Je hebt de beelden gezien, durf jij dit wel aan? Zet deze trips alvast op jouw bucket list. Met het emmertje en vinkje hieronder beheer jij jouw bucket list.

 

RelatedPost