Bucket list item: plons in de natuurlijke zwembaden van Madeira
Bucketlist Madeira

De natuurlijke zwembaden van Madeira

Vind je een bommetje maken in een aangelegd zwembad voorspelbaar en saai en ben je dol op rauwe rotsformaties en coole natuurverschijnselen? Dan is dit bucket list item wat voor jou! In de plaats Porto Moniz op het Portugese eiland Madeira vind je een vulkanisch strand met natuurlijke zwembaden die zijn gevormd in de lavarotsen. Deze rotsen liggen als een rif rondom Porto Meniz.

Bij eb ziet het eruit als een woest vulkaanlandschap, maar bij vloed vullen de formaties zich met water waardoor er zwembaden ontstaan. De lokale bevolking is er al lang van op de hoogte, deze plek is fantastisch om een dag te vertoeven. Je kunt er perfect zonnebaden doordat er vrijwel altijd een aangenaam windje staat en er is genoeg ruimte om een duik te nemen, want de baden hebben tezamen een oppervlakte van 38.000 m2.

Heb je na een dag ontspannen in deze lavazwembaden behoefte aan een dosis adrenaline, zoek het dan hogerop. Op Madeira vind je namelijk de op één na hoogste klif van Europa, Gabo Girao. Aan deze klif is een glazen plateau bevestigd waar je op kunt staan. Hierdoor kijk je, waarschijnlijk met knikkende knieën, op een hoogte van 600 meter loodrecht de diepte in.

Ben je klaar met al die standaard zon, zee en strandvakanties dan is een trip naar de natuurlijke zwembaden van Madeira wat voor jou. Eens? Zet dit item dan op jouw bucket list.

madeira-zwembaden-portugal

Madeira: de parel van de Atlantische Oceaan

Het Portugese eiland Madeira, wordt door de vele exotische bloemen die er groeien regelmatig het bloemeneiland genoemd. Dit klinkt natuurlijk nogal suf. Want hoe mooi de bloemen wellicht ook zijn, echt spannend is het genieten van een bloemrijke omgeving niet. Maar laat je niet voor de gek houden, Madeira is alles behalve boring!

Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, waardoor de omgeving vrij rauw te noemen is. De stijle rotsformaties, hoge bergen en uitbundige, ontembare natuur zijn een goede basis voor avontuurlijke hikes. Voor het mooiste uitzicht is het een aanrader om de hoogste berg van het eiland te bedwingen, de Pico Ruivo, die 1.862 meter hoog is.

Of stap aan boord van een dolfijnen-spot-jacht, wanneer je zelf niet al te veel wilt bewegen. Flipper en zijn kameraden in het wild zien rondzwemmen is een onvergetelijke ervaring waarvoor je echt niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen. Een trip plannen naar Madeira om o.a. de natuurlijke zwembaden van Porto Meniz te beleven is een top idee. Deze activiteit verdient een plek op de bucket list van iedere natuurliefhebber.
madeira bucketlist

Praktische informatie

Bucket list activiteit: een duik nemen in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz – Madeira
Beste reisperiode: in de zomermaanden. In de winter kan de stevige wind zorgen voor een sterke stroming en een flinke portie golven. Niet echt veilig dus.
Vervoer: vliegticket naar Funchal – Madeira vanaf 200 euro per persoon
Klimaat: Van mei t/m september is het gemiddeld 25 graden, er staat over het algemeen een aangenaam windje.

Voeg de natuurlijke Zwembaden van Porto Moniz – Madeira toe aan jouw bucket list.